Peter Handzuš Iné športy

Striebro pre Curling Club na MSR: Ďalšia medaila aj bez možnosti trénovať v Poprade

V bratislavskej curlingovej hale v Ružinove vyvrcholila zápasmi play-off najvyššia slovenská curlingová súťaž.

Ilustračný obrázok k článku Striebro pre Curling Club na MSR: Ďalšia medaila aj bez možnosti trénovať v Poprade
Foto: Petra Pacigová

Do záverečných bojov sa opäť prebojoval aj popradský Curling Club. V najvyššej slovenskej súťaži hrá osem družstiev dvojkolovým systémom. V základnej časti súťaže obsadili Popradčania 2. miesto a zabezpečili si postup do semifinále. Všetky zápasy play-off sa hrali na dva víťazné zápasy. V semifinále sa Curling Club Poprad stretol s domácim družstvom Spirit Bratislava. ZPopradčania zvíťazili 2:0 na zápasy. V obidvoch zápasoch mali navrch, čo sa prejavilo aj vo výsledku, keď zvíťazili vysokým rozdielom 12:6 a 9:3.

Vo finále sa Curling Club Poprad stretol s obhajcom minuloročného titulu, družstvom Martina. Obidva zápasy boli veľmi vyrovnané a o víťazstve rozhodlo väčšie šťastie martinského družstva. Výsledkom zápasov 3:1 a 5:3 získali titul slovenského šampióna.

Striebro pre Curling Club na MSR
2
Galéria
Foto: Petra Pacigová

„Aj keď sme vo finále nezvíťazili, teší nás aspoň fakt, že do finále Majstrovstiev Slovenska sa popradský curlingový club prebojoval už štrnásty rok za sebou. Máme tak na konte 7 titulov a 7 strieborných medaiíi. Je to výnimočné z toho hľadiska, že v Poprade nemáme vytvorené na curling žiadne podmienky. Celý tréningový proces musíme absolvovať cez víkendy v curlingových halách v Bratislave. Stále ale dúfame, že v prípade stavby nového zimného štadióna v Poprade sa zlepšia aj podmienky pre curling a bude sa môcť venovať tomuto olympijskému športu aj popradská mládež,“ skonštatoval hráč popradského Curling Clubu František Pitoňák.

Vďaka silnej konkurencií v mužskej lige si Slovensko v priebehu dvoch rokov vybojovalo na majstrovstvách Európy postup z C-kategórie až medzi elitu. Najlepších desať európskych družstiev, vrátane Slovenska sa zúčastní na Majstrovstvách Európy „A“ kategórie vo švajčiarskom St. Gallene v novembri tohto roku. "Dúfame, že sa nám tam bude dariť a dobrými výsledkami budeme mať možnosť bojovať o účasť na zimných olympíjských hrách,“ dodal František Pitoňák.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM