Ľubomír Hudačko Kultúra

Študent vytvoril famózne VIDEO: Pozrite si známy východniarsky hrad v úchvatnom 3D

To sa len tak nevidí. Na hrad po novom nemusíte vystúpať, aby ste si ho zblízka prezreli. Kto chce, môže sa totiž pokochať úchvatným videom a to v 3D verzii. Veď si to pozrite...

Ilustračný obrázok k článku Študent vytvoril famózne VIDEO: Pozrite si známy východniarsky hrad v úchvatnom 3D
Zdroj: YouTube.com

Skvelá myšlienka! Zrodilo sa parádne video Kapušianskeho hradu, ktoré vás prevedie jeho zákutiami a navštívite rôzne priestory. To všetko v 3D verzii a tak sa z unikátneho zážitku môžete potešiť aj v takejto forme. O to viac, ak by ste náhodou za sebou ešte nikdy cestu na predmetný hrad nemali.

Autor videa Lukáš Šimala uviedol podrobnosti: „K vytvoreniu rekonštrukcie hradu Kapušany ma viedla túžba nahliadnuť do našej minulosti a zároveň to bolo výsledkom samoštúdia nekomerčného softwaru. Vďaka skicám historikov a dobovým pohľadniciam sa mi podarilo vytvoriť približnú rekonštrukciu hradu Kapušany. Táto rekonštrukcia mala byť moja posledná. Ale zdá sa, že video sa ľuďom páči, čo ma veľmi teší, preto v tom plánujem pokračovať,“ povedal pre náš portál.

Ako uviedol ďalej, často navštevoval hrady v okolí a vždy si predstavoval ako mohli vyzerať za ich slávnej éry. O túto predstavu sa chcel podeliť. Čo sa mu nakoniec aj podarilo, po prvýkrát rekonštrukciou Hradu Šariš a neskôr kaštieľom F. Rákocziho II, no s odstupom času tam vidí nedostatky.

„3D grafike sa venujem vo svojom voľnom čase už od 11-tich rokov, no len minulý rok som prešiel na software, ktorým bol vytvorený hrad Kapušany. Momentálne študujem priemyslový design na VUT v Brne. No v budúcnosti, ak budem mat príležitosť tak by som sa rád venoval 3D grafike aj profesionálne. Ďakujem všetkým, čo si pozreli hrad Kapušany, je to pre mňa veľká podpora do ďalej práce,“ dodal Šimala.

Pozrite si známy východniarsky hrad v úchvatnom 3D
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM