Peter Handzuš Basketbal

Štvrťfinále playoff pred plnou Iskra Arénou. Svit chcel vyrovnať stav série proti Komárnu

Iskra Svit odohrala prvý domáci zápas štvrťfinále playoff. Po prehre v Komárne o 15 bodov bojoval Svit o vyrovnanie série. Dobre rozohratý zápas ale v druhej polovici Sviťania nezvládli. V sobotu 12.3.2016 cestujú do Komárna v psychickej nevýhode, keď sériu prehrávajú už 0:2.

Ilustračný obrázok k článku Štvrťfinále playoff pred plnou Iskra Arénou. Svit chcel vyrovnať stav série proti Komárnu
Foto: Peter Handzuš

Prvý polčas bol pre Svit veľmi dobrý. Iskra si vybojovala sľubný náskok, no Komárno už začalo hroziť aj trojkami, ktoré mu padali až priveľmi ľahko. Katastrofálny začiatok druhého polčasu zo strany domácich určil ďalší priebeh zápasu. Hostia už len kontrolovali výsledok.

„Veľmi sme chceli, ale prvé dva útoky Komárna v tretej tretine boli dve naše obrovské chyby, kde sme nechali Kozlíka vysterliť vôbec nebránenú trojku a hneď nato sme dostali kôš spod koša, kde zostal úplne voľný hráč. To bolo päť lacných bodov, kde my sme išli psychicky dole a Komárno naopak hneď v úvode druhého polčasu zvrátilo stratu a dostalo sa do vedenia. Bolo veľmi psychicky náročné sa dostať naspäť do zápasu,“ zhodnotil zápas asistent trénera Iskry Svit Michal Madzin.

Sériu s Komárnom už Svit prehráva 0:2 a v sobotu pocestuje do Komárna vo veľmi veľkej psychickej nevýhode, naopak Komárno má na svojej strane dva postupové mečbaly. Michal Madzin vie, že flintu do žita Svit ešte hádzať nemôže. „Stále je to len 2:0. Chceme bojovať ďalej. Ideme do Komárna vyhrať,“ dodal asistent domáceho trénera.

BK Iskra Svit – MBK Rieker Com-Therm Komárno 89:101 (22:18, 24:25, 14:32, 29:26)
Najviac bodov: Jenkins 16, Umipig 15, Božovič a Bradley po 12 – Bannister 25, Thompson 24, Kozlík 22

Iskra Svit - MBK Rieker Com-Therm Komárno 89-101
38
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM