Martin Sýkora Správy

Štvrtková kontrola odhalila množstvo priestupkov: Padli desiatky pokút

Policajti sa v priebehu štvrtka zamerali na kontrolu dopravných predpisov a na účastníkov cestnej premávky. Počas dňa sa počet pokút vyšplhal do desiatok.

Ilustračný obrázok k článku Štvrtková kontrola odhalila množstvo priestupkov: Padli desiatky pokút
Zdroj: Dnes24.sk

Na teritóriu Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade sa uskutočnila vo štvrtok (6.10.) dopravná kontrola vodičov motorových vozidiel. Počas nej bolo zistených 67 priestupkov. Z nich 55 priestupkov bolo vyriešených v blokovom konaní na mieste, desať bolo vybavených napomenutím a dva priestupky boli oznámené na príslušný dopravný inšpektorát. Na kontrole sa zúčastnilo 20 policajtov a 27 poslucháčov Strednej odbornej školy Policajného zboru v Košiciach.

„Samotná akcia bola zameraná na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov alebo iných návykových látok vodičmi pred a počas jazdy, na kontrolu dodržiavania stanovených a obmedzených rýchlosti vozidiel, pravidiel cestnej premávky jej nemotorovými účastníkmi i na kontrolu povinnosti vodiča,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová..

Cieľom dopravných kontrol bolo zabrániť dopravným nehodám a predchádzať ich vzniku.

PREČÍTAJTE SI AJ: Desatoro pre bezpečné cesty: Polícia radí, ako sa v jeseni správať na cestách

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM