Peter Handzuš Rôzne

ANKETA: Sú Popradčania za olympiádu či proti nej?

Názory Popradčanov na kandidatúru zimných olympijských hier sú rozpačité. Niektorí v tom vidia zbytočne vyhodené peniaze, iní zase dobrú reklamu pre Slovensko.

Ilustračný obrázok k článku ANKETA: Sú Popradčania za olympiádu či proti nej?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Ja mám obavy, že návratnosť bude slabšia, veľa by to stálo,“ zhodnotil jeden z oslovených. V tomto s ním súhlasí aj jeho manželka a tvrdí, že to bude stáť veľa peňazí aj veľa námahy a neprinesie to želaný efekt. „Nepáči sa mi to tak celkom, sme príliš malá krajina a finančne na tom tiež nie sme najlepšie, aby sme spolu organizovali takúto veľkú akciu. Súhlasím s tým, aby sme Poliakom istou formou pomohli, ale my ako spoluorganizátor, to sa mi veľmi nepáči,“ zhodnotila Zuzana, ktorá žije v neďalekom Spišskom Bystrom.

Veľmi skeptický je v tomto smere aj ďalší Popradčan, ktorý tvrdí, že na Slovensku by mali ísť peniaze na oveľa dôležitejšie veci, ako na olympiádu. „Môj názor je, že je veľká kríza a mali by sme sa venovať niečomu inému. Mladí ľudia nemajú prácu, zdravotníctvo je v zlom stave a tak ďalej. Ja si myslím, že nám to nič dobré neprinesie. A aj keď sa vybudujú areály, kto sem príde po olympiáde? Sú destinácie v zahraničí lepšie vybavené ako u nás,“ konštatoval.

Naopak, s organizáciou olympiády v Tatrách súhlasí študent Lukáš. Podľa neho to región spropaguje a v konečnom dôsledku z toho môžeme mať prospech. „Jediné, čoho sa obávam, je, aký to bude mať vplyv na prírodu, ktorá je u nás jedinečná a krásna,“ upozornil.

Súhlasný názor s organizáciou olympiády má aj ďalšia oslovená Popradčanka. „Samozrejme, že by tu mala byť olympiáda. Tatry nám to zvýrazní, aj Poprad a okolie, ja si želám, aby sme boli úspešní v kandidatúre,“ zdôraznila s tým, že v dnešnej dobe je všetko drahé a každá dobrá reklama niečo stojí.

Súhlasí s ňou aj ďalší dôchodca z Popradu, ktorý tvrdí, že máme čo ponúknuť a vôbec nezáleží na tom, že sme malý štát. „Veď my nie sme najposlednejší na svete. Bude to drahé, máme málo peňazí, ale aj napriek tomu si myslím, že sa to oplatí. Postavia sa športové areály, ktoré sa budú môcť využívať aj po skončení olympiády,“ dodal.

Organizácia olympiády by veľmi potešila aj miestneho realitného makléra Miroslava, ktorý tvrdí, že by to bola veľká reklama a propagácia regiónu. „Zároveň by to pomohlo dostavbe infraštruktúry medzi Poľskom a Slovenskom, musím však povedať, že asi nie som v tomto smere veľmi objektívny, keďže olympiáda je moja srdcová záležitosť,“ uzavrel Miroslav.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM