Monika Vengrínová Hokej

Súboj o tretie miesto skončilo v prospech Baranov. Poprad v Banskej Bystrici bez gólu

Zápas na ľade súpera Kamzíkom nevyšiel. V súboji o tretie miesto sa viac darilo Banskobystričanom, ktorí Poprad zdolali 2:0. Popradčania tak stále ostávajú na štvrtej priečke extraligovej tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Súboj o tretie miesto skončilo v prospech Baranov. Poprad v Banskej Bystrici bez gólu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Domáci sa mohli inšpirovať mobilizujúcim nápisom v hľadisku – stále s vami, odpúšťame, ale nezabúdame. Po prehre 0:8 na zvolenskom ľade mali ‚barani‘ čo naprávať a ak si chceli udobriť fanúšikov, nutne bolo treba brankára Sidora viackrát prekonať a nad tabuľkovým susedom zvíťaziť. Naplno im zabrala americká úderka a pomohli aj presilovky. Po dvoch tretinách viedli 2:0, keď pri úvodnom góle Melanda v 20. min mal Sidor po strele od modrej zakrytý výhľad. Druhý padol v 36. min, keď Sidor si nevykryl priestor nad lapačkou a White ho okamžite potrestal.

Inak Bystričania nemali ľahký život, už v siedmej sekunde hosťujúci Sýkora nastrelil Melandove plece a americký brankár si uľahčene vydýchol. Dovtedajšie žlté betóny nahradil po debakli vo Zvolene bielymi a bolo ich treba účinným spôsobom pokrstiť, najlepšie so shut-outom s nulou na konte.

Kým v prvej tretine domáci vystrelili na Sidora len päťkrát, v druhej oveľa viac. Činili sa aj hostia, no na ich škodu zlyhali aj vo vyloženej šanci. V 34. min trafil Mlynarovič v presilovke štyroch na troch len žŕdku, a to mal otvorenú celú šírku bránky, stál takmer na jej čiare a Kalemba sa váľal na ľade. V tretej tretine sa očakával výraznejší nápor hostí, pribrzdili sa však ďalším vylúčením, ktoré síce ‚ustáli‘, no z rytmu si ubrali. Pôsobili bezradne, viac sa bránili ako útočili, čo nahrávalo domácim, ktorí si vcelku pokojne dokorčuľovali za tromi bodmi. V 58. min si však situáciu skomplikovali, na trestnú lavicu si sadol Zigo a hosťom sa ponúkala možnosť na zvrat, s 95-sekundovou power play šiestich na štyroch, ktorá vyznela naprázdno.

HC'05 B. Bystrica – HK Poprad 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Góly: 20. Meland, 36. White. Rozhodcovia Lokšík – Jobbágy, Smerek, vylúčení 5:6, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, zmeny: 25. navyše Zošiak (B. Bystrica), 1553 divákov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM