Peter Handzuš Tlačové správy

Súkromná základná škola LIFE ACADEMY - viac ako iba škola

Čas zápisov do prvého ročníka základných škôl sa blíži a rodičia v Poprade majú jedinečnú možnosť zapísať svoje dieťa do Súkromnej základnej školy LIFE ACADEMY v Poprade, ktorá ponúka kvalitné vzdelávanie rozšírené o podporu a rozvoj anglického jazyka.

Ilustračný obrázok k článku Súkromná základná škola LIFE ACADEMY - viac ako iba škola
Zdroj: Dnes24.sk

Súkromná základná škola je súčasťou jedinečného edukačného projektu LIFE ACADEMY, ktorý pod jednou strechou spája materskú školu, základnú školu, osemročné gymnázium a päťročné bilingválne gymnázium v rovnakej zriaďovateľskej pôsobnosti.

Škola v tomto projekte tak vytvára miesto pre kvalitné, zmysluplné a aktívne vzdelávanie. Učitelia v našich triedach pracujú na podpore pozitívnej sociálnej klímy a vytvárajú pre deti pohodové, bezstresové a podnetné prostredie. Jednou z inovácií našej školy je rešpektovanie psychologických a vývinovými osobitostí detí mladšieho školského veku. V našej škole preto každý deň začíname ranným naladením sa v „circle time“, kde sa deti spolu s učiteľom veľa rozprávajú, učia sa základným ľudským hodnotám a sociálnym zručnostiam.

Nízky počet detí v triedach zabezpečuje individuálny prístup ku každému dieťaťu. Prostredníctvom moderných vyučovacích postupov a metód dosahujú pedagógovia vysokú efektívnosť v učení a dobré výsledky v oblasti rozvoja poznávania detí. K tomu prispievajú: práca v tímoch, bádateľské aktivity, projektové úlohy a ročníkové práce, ktorými podporujeme rozvoj kritického myslenia a prezentačných zručností. Veď vedieť sa postaviť pred ľudí a dokázať odprezentovať výsledky svojej práce je dnes nevyhnutnou schopnosťou. Model tohto vysoko efektívneho učenia, ktorý bol overený a schválený Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, sa úspešne v škole realizuje už od jej vzniku.

Už od prvého ročníka ponúkame rozšírené vzdelávanie v anglickom jazyku a samozrejmosťou je konverzácia so zahraničným lektorom. Ďalším obohatením našej školy sú aj každoročné zimné a letné športové aktivity (lyžovanie, korčuľovanie, plávanie a ďalšie sezónne športy), rôzne medzitriedne a ročníkové projekty, škola v prírode, veľa výletov, exkurzií, návštev múzeí i galérií.

Súkromná základná škola ponúka aj bohatú poobedňajšiu záujmovú, športovú a umeleckú činnosť. Sú to umelecké odbory Základnej umeleckej školy v Poprade a záujmové krúžky Súkromného centra voľného času Life Academy pod jednou strechou. Súkromný školský klub detí je vedený profesionálnymi a aktívnymi vychovávateľkami, ktoré organizujú poobedný čas pre deti tak, aby odchádzali zo školy pripravené na ďalší deň, vďaka čomu deti odchádzajú domov bez domácich úloh. Svoj voľný čas tak môžu venovať rodine, svojim záujmom a koníčkom.

V priebehu dňa ponúkame našim žiakom aj zabezpečenie stravovania nielen v čase obedov, ale aj v čase desiatej a olovrantu.

Súkromná základná škola píše svoju trojročnú históriu veľmi úspešne. Nárast počtu žiakov, zvýšený záujem rodičov o školu i pozitívne reakcie okolia sú toho jasným dôkazom a motivujú nás k neustálemu zdokonaľovaniu a rastu.

Zápis do prvého ročníka k nám sa uskutoční od pondelka 4. 4. 2016 do piatka 8. 4. 2016 v čase od 12:00 do 17:00.

Na všetky ďalšie otázky odpovieme na týchto telefónnych číslach: +421 911 383 797, +421 52 772 19 42 alebo +421 918 727 735.

Bližšie informácie o škole nájdu všetci záujemcovia na stránke školy www.lifeacademy.sk

Video o škole: https://www.youtube.com/watch?…

Súkromná základná škola LIFE ACADEMY - viac ako iba škola
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM