Peter Handzuš Hokej

Summer Hockey Challenge: Prestížny turnaj dvadsiatok v Poprade

Štyri reprezentačné tímy - Česko, Nemecko, Švajčiarsko a Slovensko - sa od štvrtka do soboty v Poprade predstavia na prestížnom medzinárodnom turnaji U20 Summer Hockey Challenge.

Ilustračný obrázok k článku Summer Hockey Challenge: Prestížny turnaj dvadsiatok v Poprade
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Príprava slovenského výberu pod vedením trénera Ernesta Bokroša na prvú medzinárodnú previerku v nastávajúcej sezóne mala tri časti. „V prvej sme sa v Bratislave venovali najviac kondícii. Druhá fáza prebiehala minulý týždeň na Orave v rezorte Altis v rámci Hokejového leta mládežníckych reprezentácií. Tam sme sa už venovali herným prvkom a celkovému systému, ktorý chceme dodržiavať počas celej sezóny. V tretej fáze nás čaká turnaj – prvá medzinárodná konfrontácia v novej sezóne, kde by sme už mali priamo v akcii tieto prvky používať,“ citoval hockeyslovakia.sk Ernesta Bokroša.

Slovenskí reprezentanti do 20 rokov sa na turnaji predstavia v najsilnejšom zložení aj s hráčmi, ktorí budú počas sezóny pôsobiť v zahraničí. Záverečnú prípravu na turnaj začali zverenci trénera Ernesta Bokroša pondelkovým zrazom v hoteli Grand Bellevue v Hornom Smokovci.

Tímy prídu v plnej sile

„Som rád, že v úvode sezóny budem mať na turnaji k dispozícii najsilnejší výber, ktorý v tejto vekovej kategórii máme. Je to v podstate jediná príležitosť v sezóne pred majstrovstvami sveta, kedy máme k dispozícii kompletný káder. Hráči, ktorí budú počas sezóny hrať v zahraničných ligách, tak budú mať skúsenosť s herným systémom, s ktorým sa budeme prezentovať aj na MS na prelome rokov,“ uviedol Ernest Bokroš.

Tréner zvolil v utorok aj netradičný prvok prípravy – predpoludňajší „suchý“ tréning neabsolvovali jeho zverenci v posilňovni na zimnom štadióne v Poprade, ale pod tatranskými štítmi na Štrbskom Plese. „V okolí jazera absolvovali aeróbny tréning s bežeckými vložkami, čo bolo určite pre hráčov spestrením,“ konštatoval Bokroš.

Okrem kompletného kádra slovenskej reprezentačnej dvadsiatky sa v Poprade v plnej sile predstavia aj hokejisti Nemecka. „Máme informácie, že v najsilnejšom zložení v tejto vekovej kategórii k nám pricestujú aj Nemci, teda aj so svojimi legionármi. V Čechách skladajú v auguste dva výbery dvadsaťročných – jeden bude hrať prípravné zápasy s Rusmi, druhý pricestuje na turnaj do Popradu. No a taktiež aj Švajčiari avizovali, že na Slovensko pricestujú s kvalitným výberom,“ uzavrel Ernest Bokroš.

Nominácia SR 20 na Summer Hockey Challenge v Poprade:

brankári: Richard Sabol (HC'05 Banská Bystrica), Karel Němec (HC Třinec/ČR)

obrancovia: Daniel Gachulinec, Marian Mikuš (obaja HC'05 Banská Bystrica), Patrik Luža, Tomáš Rusina, Jozef Tibenský, Michal Valjent (všetci Slovan Bratislava), Patrik Palovič (Dukla Trenčín), Erik Černák (HC Košice), Ľubomír Dinda (HK ŠKP Poprad), Richard Buri (MHK Nitra)

útočníci: Mário Lunter, Jakub Predajniansky, Eduard Šimun (všetci HC'05 Banská Bystrica), Matúš Trenčan (Slovan Bratislava), Peter Cehlárik, Stanislav Horanský, Róbert Lantoši, Dominik Rehák (všetci MsHK Žilina), Marko Daňo (Dukla Trenčín/Slova Bratislava), Patrik Koyš (Dukla Trenčín), David Šoltés (HC Košice), Dávid Gríger (HK ŠKP Poprad), Milan Kolena (MHC Martin), Martin Reway (Gatineau Olympiques/Kan.), Matej Paulovič (Farjestad BK/Švéd.)

Program Summer Hockey Challenge:

štvrtok 1. augusta
13.30 Nemecko – Švajčiarsko
17.00 SLOVENSKO – Čr
piatok 2. augusta
13.30 ČR – Švajčiarsko
17.00 SLOVENSKO – Nemecko
sbota 3. augusta
11.00 h: ČR – Nemecko
14.30 h: SLOVENSKO – Švajčiarsko

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM