Monika Földešiová Rôzne

Súťaž o najkrajšiu študentku začína onedlho

Nový ročník Miss stredných škôl Slovenskej republiky 2011 začína decembrovými termínmi kastingov, ktorých zoznam uzavrel organizačný tím pod taktovkou riaditeľa súťaže a majiteľa umeleckej a produkčnej agentúry PUA Stanislava Šagátha.

Ako riaditeľ súťaže uviedol, jeho prianím je nastaviť skúsenosti z prvých dvoch ročníkov na maximálne úroky, aby výsledným produktom bola profesionalita ako garancia značky Miss stredných škôl SR. Novinkou je aj fakt, že finále sa prvýkrát sťahuje na východ Slovenska do Stropkova, kde budú najkrajšie študentky súťažiť o titul stredoškolskej kráľovnej krásy 30. apríla 2011. Finálová zostava vyskladaná z dvanástich dievčat sa bude kreovať počas pätnástich kastingov v decembrových termínoch. Organizačný tím Miss stredných škôl SR vyberal nasledovný zoznam miest:

6. 12. – Dolný Kubín, Poprad 7. 12. – Svidník, Prešov 8. 12. – Michalovce, Košice 9. 12. – Rimavská Sobota, Banská Bystrica 13. 12.- Prievidza, Levice 14. 12. – Nitra, Bratislava 15. 12. – Trnava, Trenčín 16. 12. – Žilina

Finálový kasting je na programe 18. decembra s tým, že pre finalistky budú pripravené dve sústredenia. „Snažili sme sa vychádzať z toho, aby sme dievčatám nekomplikovali logistiku spojenú s účasťou na kastingoch. Vyberali sme mestá, kde vieme, že pôsobia stredné školy s prívlastkom dievčenské alebo sme vychádzali z ich dopravnej dostupnosti. Rovnako precízne sme zvažovali aj termín finále, pri ktorom sme nechceli zasahovať do pôstneho obdobia spojeného s Veľkou nocou či akademického týždňa. Preto nám ako optimálny dátum vyšiel 30. apríl,“ zdôraznil S. Šagáth. Organizačný tím má jasno aj v programovej skladačke v rámci finálového večera. „Prioritou pre nás je, aby každý dostal priestor ukázať svoj talent. Napr. v týchto dňoch veľmi pozorne sledujem obidve „talentové“ súťaže v našich komerčných televíziách a keď mám pravdu povedať, viacerých jednotlivcov alebo skupiny si viem predstaviť aj počas finále v Stropkove. Definitívna dramaturgia ešte uzavretá nie je, ale som rád, že s nomináciou účinkujúcich nás čakajú iba príjemné starosti“ dodal s úsmevom S. Šagáth.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM