Martin Sýkora Samospráva

Švagerko prelomil mlčanie: Je pripravený odstúpiť! Na vyjadrenie reagoval Danko

Popradský primátor Jozef Švagerko sa vyjadril k situácii, ktorá vznikla po incidente, kedy nafúkal za volantom svojho auta. Vo vyjadrení uviedol, že je pripravený odstúpiť!

Ilustračný obrázok k článku Švagerko prelomil mlčanie: Je pripravený odstúpiť! Na vyjadrenie reagoval Danko
Zdroj: TASR

Švagerko je pripravený odstúpiť

Popradský primátor v stredu (23.8.) vydal oficiálne vyjadrenie k situácii v meste. Vyjadrenie Jozefa Švagerka uvádzame v plnom znení bez úprav:

"Ja, primátor, Jozef Švagerko, chcem sa vyjadriť k udalostiam z posledných dní. V prvom rade plne uvedomujem vzniknutú situáciu, ktorú som spôsobil a úprimne ju ľutujem. Som pripravený niesť všetky následky a odstúpiť z postu primátora.

Dovoľte mi aj touto cestou ospravedlniť sa v prvom rade mojej manželke – mojim deťom – mojej rodine. Rodina je to najcennejšie čo mám, prečo žijem a preto moje prvé slová patria Vám, mojej milovanej rodine.

Dovoľte mi aj vy drahí Popradčania, Vážení kolegovia, ctení poslanci vyjadriť mi úprimné prepáč za situáciu, ktorú som spôsobil. Plne si uvedomujem ako sa v meste menili podmienky po mojom predchodcovi, koľko námahy sme museli vynaložiť k tomu, aby mesto bolo lepšie a malo krajšiu víziu ako pred tromi rokmi keď sme začínali. Moja chyba tieto pozitívne veci nezmení, avšak viem že vrhá na ne nepekný tieň. A okrem iných, ale aj z týchto dôvodov sa chcem úprimne ospravedlniť, verejne sľúbiť a všetkých v meste uistiť, že pozitívnu cestu, ktorú sme si pred tromi rokmi nastúpili a budeme ju naďalej rozvíjať, pokračovať v nej a naďalej ešte viac bojovať, ešte viac pracovať a ešte viac pre Poprad žiť."

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Danko dvihol hodenú rukavicu

Vyjadrenie súčasného prvého muža Popradu, v ktorom sa spomína bývalé vedenie mesta, nenechalo chladným exprimátora Antona Danka. Ten viedol mesto 12 rokov. „Každý súdny človek, ktorý žije v Poprade viac ako tri roky, sa musí nad tým len pousmiať. Naše mesto stratilo za ostatné roky svoju pozíciu a dobrú povesť. Z mesta celoslovenského významu, z mesta, ktoré patrilo medzi absolútnu slovenskú špičku, sa stal Poprad upadajúcim mestom bez vízie a perspektívy,“ reagoval Danko, ktorý má v postupe Švagerka jasno. „Myslím si, že súčasný primátor mal odstúpiť okamžite po medializácii tohto incidentu a možno ešte oveľa skôr. Rozhodnutie, či odstúpiť alebo nie však nechám na svedomie a charakter človeka, ktorý túto celú situáciu zapríčinil,“ dodal bývalý popradský primátor.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM