Martin Sýkora Krimi

"Svätokrádež" v Matejovciach nevyšla: Mladík chcel vykradnúť bohostánok

Popradský vyšetrovateľ vzniesol včera (26.10.) obvinenie pre zločin krádeže v štádiu pokusu 15-ročnému chlapcovi z Matejoviec, okres Poprad.

Ilustračný obrázok k článku "Svätokrádež" v Matejovciach nevyšla: Mladík chcel vykradnúť bohostánok
Zdroj: Policajný zbor SR

Niektorí miestni matejovskí spoluobčania majú zvláštny zmysel pre vlastné obohatenie. Svedčí o tom prípad z Popradu – Matejoviec, ktorý sa našťastie skončil dobre, teda ako pre koho. V pondelok (23.10.) prišiel obvinený chlapec na večernú svätú omšu do rímsko-katolíckeho kostola sv. Štefana Kráľa v Matejovciach.

„Keď sa v čase okolo 18:40 hod. skončila svätá omša, ukryl sa v priestoroch kostola. Po tom, čo kostol uzamkli, presunul sa k bohostánku na hlavnom oltári, odkiaľ chcel ukradnúť sakrálne predmety,“ uviedol prešovský krajský policajný hovorca Daniel Džobanik.

V tom čase tam boli uložené monštrancia, ostenzórium, cibórium – kalich s pokrývkou. „Na tento účel si so sebou páchateľ priniesol kovový dózický kľúč, avšak pri krádeži ho vyrušil spustený alarm. Po príchode farára do kostola bol mladík nájdený v priestoroch chórusa kostola,“ dodal Džobanik. Mladý chlapec si pekne zavaril napriek tomu, že nebol spôsobená žiadna škoda. Policajtom mal 15-ročný mladík čo vysvetľovať, ako to vysvetlí hore, ukáže čas.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM