Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Briti nám vrátia pedofilného úchyláka

Matúš Vajdík sexuálne obťažoval dve britské dievčatá, ktoré majú z jeho útoku dodnes nočné mory. Sudkyňa ho síce poslala za mreže, ale násilník sa pýta domov.

Ilustračný obrázok k článku SVET O SLOVENSKU: Briti nám vrátia pedofilného úchyláka
Zdroj: TASR

Šokujúci útok na tínedžerky vo veku 13 a 14 rokov za bieleho dňa opäť len podnieti nechuť Britov voči imigrantom z východnej Európy.

Páchateľom je 24-ročný Slovák, ktorý sa vo Veľkej Británii živil ako robotník. Dnes už sedí vo väzení, kam ho poslala britská sudkyňa na tri a pol roka. Po odpykaní trestu ho čaká deportácia späť do vlasti. Slovenskí rodičia sa majú na čo tešiť…

Za bieleho dňa

Slovenský násilník prvýkrát zaútočil 6. decembra krátko po ôsmej hodine ráno. Za obeť si vybral 13-ročnú školáčku, ktorá kráčala v podzemí metra na vlak do školy.

“Schmatol ju za nohu, strčil jej ruku pod sukňu a začal jej obchytkávať zadok. Potom sa jej podarilo utiecť,” opisuje incident britský portál Lancashire Telegraph. Dodáva, že len neďaleko na dievča čakala jej kamarátka, ktorá počula jej krik a prosby, aby ju Vajdík nechal na pokoji.

Pedofil sa zrejme navnadil a hneď na druhý deň ráno útočil znovu. Opäť si vybral dievča v podobnom veku a v školskej uniforme. Najprv sa k nej priblížil, potom ju chytil za stehno a za pás, akoby sa ju snažil zdvihnúť do výšky. Násilník našťastie utiekol, keď 14-ročná dievčina začala kričať o pomoc a vytrhla sa z jeho zovretia.

Útoky sa podpísali na psychickom stave dievčat. Portál uvádza, že sa stále cítia traumatizované, majú nočné mory a poškodené sebavedomie. “Obete potrebovali odbornú pomoc po tom, ako na ne zaútočil fyzicky dobre stavaný Vajdík,” uvádza Lancashire Telegraph.

Chce ísť domov

Slovák sa postavil pred sudkyňu v meste Burnley. Portál uvádza, že svoje konanie nevedel nijako vysvetliť a počas výpovede pred pojednávaním odmietol, že by ho motivoval sexuálny chtíč.

Sudkyňa ho odsúdila na tri a pol ročné väzenie. Skonštatovala, že najhorší na celom prípade je fakt, že len pár minút po každom útoku ho zachytili priemyselné kamery, ako prenasledoval ďalšie dievčatá.

Okrem väzenia bude slovenský pedofil doživotne registrovaný v zozname sexuálnych útočníkov a súd mu do budúcnosti zakázal kontakt s osobami mladšími ako 16 rokov.

Vajdík sa za svoje konanie “zo srdca ospravedlnil” obetiam aj ich rodinám. Prijal svoj trest za mrežami a požiadal o možnosť vrátiť sa domov. Po prepustení z väzenia ho však každopádne čaká vyhostenie späť na Slovensko…

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM