Rôzne Rôzne

SVET O SLOVENSKU: Neuveriteľných 15 rokov v otroctve na britskej farme

Scéna ako z hororu sa naskytla policajtom, keď pred pár rokmi prehľadali farmu v Little Billington. Teraz tam opäť zomrel muž.

Snaha zarobiť si a vrátiť sa domov s nasporenými peniazmi láka do Veľkej Británie desiatky tisícov Slovákov. Pre niektorých sa však cesta za lepším životom končí tragédiou. Väčšinou sa obeťami priekupníkov s ľuďmi stávajú dôverčivé ženy, ale otrasný prípad z farmy v Little Billington dokazuje, že v ohrození sú aj muži. O prípade píše britský portál Bedfordshire News.

Pod psími výkalmi

Farma v Little Billington je súkromný pozemok, kde ľudia môžu zaparkovať svoj karavan a bývať v ňom. Je to spôsob života sociálne najslabších skupín a v takomto prostredí sa často darí aj kriminalite. To, čo sa odohrávalo na tomto mieste dlhé roky, však ďaleko prekonalo aj predstavivosť miestnych policajtov.

“Keď polícia prehľadala farmu v roku 2011, našla 24 mužov, ktorí tam žili ako otroci pätnásť rokov,” píše Bedfordshire News. Žili v podmienkach, ktoré pripomínali nacistický koncentračný tábor.

“Jeden muž bol pokrytý psími výkalmi a všetci boli takí podvýživení, že keby dostali normálne jedlo, tak by ich to zabilo,” uvádza portál. V článku sa neuvádza, akú prácu vykonávali, ale ich národnosti sú známe.

“Otroci boli Briti, Poliaci a Slováci. Žili v konských boxoch, karavanoch a drevených kôlňach.” Polícia odhalila, že farma je sídlom medzinárodnej otrokárskej organizácie, ktorá takýmto spôsobom zneužíva ľudí po celom svete. Jej hodnota je mnoho miliónov libier.

BRITÁNIA O SLOVENSKU: Donald Trump má manželku spod Tatier!

Neprežil to

Policajti síce farmu prehľadali a mužov zachránili, ale miesto neuzavreli. Bedfordshire News píše, že aktuálne tam opäť zasahovali bezpečnostné zložky, pretože na mieste našli ďalšieho muža v zúboženom stave, ktorý po prevoze do nemocnice zomrel. Jeho identitu sa zatiaľ nepodarilo zistiť.

Policajti preto zatkli dvoch ľudí z farmy – muža a ženu. Zrejme ide o majiteľov alebo prevádzkarov farmy, ktorých policajti chcú vypočuť. Okolnosti smrti nešťastníka však podľa portálu zostávajú stále nejasné. Polícia aspoň v tejto chvíli miesto uzavrela a prosí verejnosť o akékoľvek informácie, ktoré by pomohli záhadnú smrť objasniť.

SVET O SLOVENSKU: Otrasné homosexuálne ponižovanie zostalo bez trestu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM