Monika Vengrínová Rôzne

Svetový deň darcov krvi aj v Poprade: Jedinečná príležitosť zachrániť niekomu život

14.jún je Svetovým dňom darcov krvi. Rozhodla o tom Svetová zdravotnícka organizácia, aby upriamila pozornosť na tých, ktorí neváhajú zachraňovať životy iných, darovaním vlastnej krvi. Pridajte sa k nim 13.a 14.júna aj u nás v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň darcov krvi aj v Poprade: Jedinečná príležitosť zachrániť niekomu život
Zdroj: TASR

„14.júna si uctievame všetkých dobrovoľných darcov krvi, ktorí darovali svoju najvzácnejšiu tekutinu a zachránili tým ľudský život, bez nároku na odmenu. Krv je tekutina, ktorá sa vyrobiť nedá a máme ju len preto, že medzi nami sú títo výnimoční ľudia, ktorí chcú pomôcť iným vlastnou krvou,“ uviedol Pavel Repovský, vedúci lekár Národnej transfúznej služby v Poprade s tým, že cieľom tohto dňa je tiež upozorniť na to, aké je darcovstvo krvi dôležité a nenahraditeľné a akým obrovským prínosom by bolo, keby sa stalo prirodzenou súčasťou nášho života.

Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi môžete prísť tú svoju darovať na Mestský úrad v Poprade, kde sa v piatok 13.júna od 7:00 do 14:00 pod záštitou primátora mesta Poprad uskutoční mobilný odber alebo v sobotu 14.júna na pracovisko Národnej transfúznej služby v Poprade (budova pri nemocnici), kde bude od 8:00 do 14:00 prebiehať deň otvorených dverí.

„K dispozícii budú pracovníci, ktorým bude cťou ukázať návštevníkom priestory a prácu spojenú s procesom darovania krvi a zároveň bude mať každý možnosť darovať krv. Srdečne pozývame a zároveň ďakujeme za ochotu darovať to najcennejšie, čo máme, našu krv,“ dodal Repovský.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM