Martin Sýkora Rôzne

Svetový deň darcov krvi: Pridali sa úradníci i obyčajní ľudia z ulice

Krv je najvzácnejšou tekutinou a nikdy jej nie je dosť. V Poprade sa už niekoľko rokov o veľké gesto starajú primátori, ktorí prispievajú aj svojimi kvapkami.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň darcov krvi: Pridali sa úradníci i obyčajní ľudia z ulice
Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa dnes v Poprade uskutočnila Primátorská kvapka krvi. Toto už tradičné podujatie opäť zmenilo vestibul MsÚ v Poprade na pracovisko Národnej transfúznej služby. Medzi prvými darcami, ktorí podporili ušľachtilú myšlienku, bol aj primátor Popradu Jozef Švagerko.

„Je to jeden z tých humánnych činov, ktorými môžeme zachrániť životy iných. Preto ak môžem, tak chcem darovať krv, aby som tie životy mohol zachrániť aj ja. Myslím si, že primátor by mal ísť vzorom, a preto som sa rozhodol podujatie podporiť,“ uviedol po odbere Jozef Švagerko. Medzi darcami krvi nechýbal tiež viceprimátor Igor Wzoš, zamestnanci MsÚ, mestskí policajti, vo veľkom počte prichádzali aj ďalší darcovia z mesta.

„Primátorská kvapka krvi je veľký sviatok darcov v meste Poprad, pretože dnes máme Svetový deň darcov krvi. Je to opakovaná akcia, na ktorej sa chceme našim darcom poďakovať, za to , že na nás myslia a že chodia darovať krv. Mám z toho radosť. Leto je pre nás trošku kritické, pretože školy majú prázdniny, ľudia sú na dovolenkách, takže urobíme si aj nejakú zásobu,“ uviedol Pavel Repovský, vedúci lekár popradského pracoviska Národnej transfúznej služby SR.

„Krv nás spája a preto aj každého prvodarcu motivujeme tým, že to čo vykonajú, je to dobro. Musíme si navzájom pomáhať, pretože nikdy nevieme, či nebudeme potrebovať pomoc,“ uzavrel MUDr. Repovský. Primátorskej kvapky krvi v Poprade sa zúčastnilo 89 darcov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM