Miroslav Pomajdík Správy

Svetoznáma firma si vybrala na nakrúcanie Tatry: Naše veľhory zahviezdia v celosvetovej reklame!

Film Pavla Barabáša Stopy na hrebeni, ktorý mapuje fenomenálny výkon dvoch slovenských horolezcov v našich veľhorách, nezostal bez povšimnutia. Vysoké Tatry a výkon horolezcov nadchol pracovníkov Adidasu do takej miery, že sa rozhodli natočiť svoju novú celosvetovú reklamu práve tu.

Ilustračný obrázok k článku Svetoznáma firma si vybrala na nakrúcanie Tatry: Naše veľhory zahviezdia v celosvetovej reklame!
Zdroj: Dnes24.sk

Pripomeňme, že horolezci Mišo Sabovčík zo Spišskej Novej Vsi a Adam Kadlečík z Hlohovca, ktorí sa v reklame predstavia, zdolali počas zimy 2013 za 15 dní vyše 82 km dlhú líniu tatranskej hrebeňovky. Reklamná kampaň Adidasu bude zameraná na zimnú kolekciu horolezeckého a turistického oblečenia. Viac o historickom zdolávaní tatranskej hrebeňovky sa dočítate TU.

Náhodné stretnutie pred rokmi…

Za zmienku stojí, že s ľuďmi z Adidas tímu, ktorí iniciovali zaradenie slovenských horolezcov do spomínanej reklamy, sa Michal Sabovčík s Martinom Krasňanským, ktorý je v tíme Adidas a pôvodne mal reklamu natáčať tiež, no tesne predtým sa zranil pri lezení v Tatrách, náhodne stretli počas horolezeckej expedície po Pakistane pred dvoma rokmi. Vtedy sa mu ani len vo sne nesnívalo, že raz bude pre ich spoločnosť nakrúcať reklamu.

„Napísali sme pre nich projekt, v ktorom sme navrhli, že prelezieme desať tatranských stien, nakoniec sa nám ich podarilo zdolať päť za šesť dní, čo je na podmienky, ktoré tam vtedy panovali naozaj pekný úspech. Na týchto stenách prebiehalo aj filmovanie a fotenie pre reklamu a chystaný módny katalóg,” povedal nám Michal Sabovčík.

Okrem reklamy aj nový dokumentárny film

S natáčaním sa začalo 10. februára a trvalo až do 14. marca. Chalani počas neho zdolali severnú stenu Malého kežmarského štítu nad chatou pri Zelenom plese, pokračovali na Lomnický štít, odtiaľ liezli západnú Lomnicu na Lomnickom štíte, cez sedlo Sedielko prešli do Javorovej doliny a zo severu vyliezli na Malý javorový štít. Ďalej pokračovali Rovienkovou dolinou do Bielovodskej doliny a vystúpili do Českej doliny a tam prekonali Galériu Ganku (nedoliezli posledné dve dĺžky) a ukončenie prišlo na Rysoch.

Pri lezení ich fotil a snímal Adidas tím. Jeden kameraman sa nachádzal nad nimi, druhý fotograf pod nimi a tretí v protiľahlom svahu. Pri natáčaní nechýbal ani Pavol Barabáš, ktorý chystá ďalší dokumentárny film, v ktorom sa opäť predstavia aj Sabovčík s Kadlečíkom.

Najviac im liezlo na nervy hlavne opakované fotenie a nahrávanie. „Pri natáčaní sme museli prejsť desať metrov nejakého úseku hore dole aj 30-krát, alebo sme si 50-krát podávali pri západe slnka nejakú vec. Natáčalo sa aj s vrtuľníkom, z ktorého nám dávali pokyny, ale keď sa priblížil príliš blízko, tak sme cez vysielačky nepočuli vôbec nič a tak sme nevedeli, čo máme robiť,” uzatvoril rozprávanie Michal Sabovčík, teraz už s úsmevom na tvári.

Natáčanie reklamy Adidas v Tatrách
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM