Peter Handzuš Rôzne

Sviatok - nesviatok, ľudia potrebujú pomoc: Vrtuľník zasahoval v piatok trikrát

Posádka leteckých záchranárov z Popradu dostala v piatok popoludní výzvu na zásah do obce Pavľany v okrese Levoča.

Ilustračný obrázok k článku Sviatok - nesviatok, ľudia potrebujú pomoc: Vrtuľník zasahoval v piatok trikrát
Zdroj: AIR - TRANSPORT EUROPE, spol.

Na mieste došlo k úrazu 44-ročného muža následkom pádu z rebríka. Po pristátí vrtuľníka na najbližšej vhodnej ploche si leteckí záchranári prevzali pacienta od rýchlej lekárskej pomoci. S poranením dolnej a hornej končatiny bol vrtuľníkom prevezený do nemocnice v Poprade.

Ďalšia požiadavka o pomoc prišla z Vysokých Tatier. Pomoc leteckých a horských záchranárov potreboval najskôr 45-ročný muž, ktorý si počas zostupu z vrchu Východná Vysoká pošmyknutím spôsobil poranenie oboch predlaktí. „Po evakuácií z terénu pomocou lanovej techniky a následnom poskytnutí neodkladného zdravotného ošetrenia bol muž prevezený do Starého Smokovca, kde bol odovzdaný privolanej posádka rýchlej zdravotnej pomoci,“ uviedla hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Následne letel záchranársky vrtuľník na pomoc 68-ročnej turistke do Veľkej Studenej doliny, ktorá sa tiež pošmykla. Utrpela úraz dolnej končatiny v oblasti členka a v zostupe už nedokázala pokračovať samostatne ďalej. Aj v tomto prípade bola pacientka z terénu evakuovaná pomocou palubného navijaka. Po ošetrení a zafixovaní zranenia bola následne letecky prevezená do nemocnice v Poprade.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM