Martin Sýkora Rôzne

Svište na Štrbskom plese: Predposledný prázdninový víkend bude patriť deťom

Svište na Štrbskom Plese sa tešia na všetky deti. Už tradičné podujatie sa pod tatranskými končiarmi uskutoční po šiesty krát a opäť s novinkami.

Ilustračný obrázok k článku Svište na Štrbskom plese: Predposledný prázdninový víkend bude patriť deťom
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Po šiesty krát bude Štrbské Pleso v znamení svišťov patriť súťažiam určeným pre rodiny s deťmi, pre ktoré je pripravený víkend plný skvelého programu zameraného na podporu športových, dobrodružných ale aj edukatívnych aktivít. Na súťažiace deti zároveň čakajú aj skvelé odmeny a pohľad na Štrbské Pleso z balóna.

Súťažia deti aj ich rodičia

Dobrodružná rodinná súťaž je postavená na športovo–edukatívnom princípe, ktorý má v deťoch prebudiť záujem o pohyb na čerstvom vzduchu a o prírodu ako takú. Podujatie je vhodné najmä pre deti vo veku od 6 do 12 rokov, ale môžu sa ho zúčastniť aj deti do 15 rokov.

„Pre prázdninujúce deti sme na posledný augustový víkend pripravili podujatie, ktorého súčasťou je 20 zaujímavých športovo–vedomostných stanovíšť, veľké tatranské scrabble, rôzne dobrodružstvá, či testovanie svištích zmyslov,“ priblížila Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

Na 20 stanovíšť 2 dni

Časť týchto súťaží v rámci podujatia bude prebiehať na svahu Interski pri údolnej stanici lanovky, kde bude sústredených 15 stanovíšť, a časť a pri hornej stanici lanovky na Solisku v nadmorskej výške 1 840 m.n.m., kde na deti čaká ďalších 5 stanovíšť. Registrácia na podujatie Svište na Plese začína v amfiteátri v bežeckom areáli, pričom jednotlivé stanovištia bude možné absolvovať v sobotu 27.8. do 14:30 a v nedeľu do 13:30. Na sobotu je okrem súťaží pripravené pre deti aj premietanie tatranského letného kina v amfiteátri v areáli bežeckých tratí.

Za pekný výkon budú pekné ceny

Pre všetky deti, ktorým sa podarí absolvovať aspoň 10 stanovíšť, je pripravený darček a zároveň deti (vo veku 6 – 12 rokov), ktoré absolvujú všetkých 20 stanovíšť, získavajú skipas na december 2016. Do súťaže sa vedomostne môže zapojiť aj celá rodina a to cez súťaž v skladaní slov z písmen scrabble. Víťazom sa stane ten, ktorý postaví slovo s najvyššou bodovou hodnotou.

Pri absolvovaní aspoň 10 stanovíšť majú deti možnosť zapojiť sa zároveň do tomboly, kde sa okrem vecných cien bude žrebovať aj jedinečný zážitok a to pohľad na Štrbské Pleso z balóna. Kotvený teplovzdušný balón bude pre deti, ktoré vyhrajú v tombole, pripravený na nedeľu 28.8. v poobedných hodinách a vyvezie ich do cca 20 metrovej výšky. Táto zaujímavá novinka podujatia bude k dispozícii len v prípade priaznivého počasia.

Ide o šport a o prírodu

„Štrbské Pleso a Vysoké Tatry ako také majú bohatú športovú tradíciu a sú miestom s výnimočnými klimatickými podmienkami, ktoré pri svojich tréningoch neraz využívajú vrcholoví športovci. Pevne veríme, že aj vďaka tomuto podujatiu sa nám podarí aspoň trochu v deťoch vzbudiť športového ducha, ale aj záujem o prírodu a ohľaduplnosť k zvieracím obyvateľom našich veľhôr“, dodala Žigová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM