Monika Vengrínová Kultúra

Svit chce spájať miestne komunity: Pripravuje festival, aký tu ešte nebol

Dať miestnym komunitám priestor na svoju prezentáciu, budovať partnerstvá na regionálnej úrovni a upriamiť pozornosť na problematiku zdravého životného štýlu. To je cieľom prvého komunitného festivalu vo Svite, ktorého súčasťou bude i bohatý kultúrny program, vrátane rôznych workshopov či súťaží.

Ilustračný obrázok k článku Svit chce spájať miestne komunity: Pripravuje festival, aký tu ešte nebol
Zdroj: Dnes24.sk

Piatková konferenčná časť festivalu sa bude niesť v duchu environmentálnych riešení pre mesto a jeho okolie, možnostiam zlepšenia kvality života miestneho obyvateľstva vo vidieckych oblastiach, s dôrazom na životné prostredie a témam miestneho rozvoja vedeného komunitou. Úmyslom je upriamiť pozornosť na problematiku zdravého životného štýlu prostredníctvom prednášok a workshopov na environmentálne a komunitné témy aj z oblasti potravín a potravinovej bezpečnosti, triedenia komunálneho odpadu alebo alternatívnych spôsobov dopravy.

Sobotná časť festivalu bude mať charakter kultúrneho podujatia s bohatým programom plným vystúpení miestnych speváckych, tanečných a divadelných zoskupení. Priestor na námestí bude vyhradený aj na prezentáciu lokálnych a regionálnych remeselných potravín. Pripravujú sa i workshopy a súťaže pre všetky vekové kategórie.

Cieľom festivalu vo Svite je dať komunitám pôsobiacim na území mesta Svit a v jeho okolí priestor na prezentáciu ich činností a oblastí záujmov, ktoré spájajú ich členov, upútať pozornosť na aktivity mesta a potreby jeho obyvateľov a vytvoriť priestor pre budovanie partnerstiev na regionálnej úrovni.

Komunitný festival Svit.kom bude trvať dva dni, a to 15.-16.mája v Kultúrnom dome na Námestí Jána Antonína Baťu vo Svite. Záštitu nad podujatím preberie primátor mesta Svit Miroslav Škvarek.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM