Oliver Buza Basketbal

Svit hrýzol až do konca. Body však ostali na Spiši

V 10. kole basketbalovej extraligy privítali v podtatranskom derby Spišiaci Iskru Svit. Hostia pricestovali k Hornádu s ambíciou odčiniť vysokú prehru z úvodného kola, ktorú im Novovešťania uštedrili.

Ilustračný obrázok k článku Svit hrýzol až do konca. Body však ostali na Spiši
Zdroj: Dnes24.sk

Už od začiatku bolo jasné, že prvé kolo sa nezopakuje a že zaplnená hala uvidí vyrovnané stretnutie. Domáci ovládli podkošový priestor, hostia kontrovali z perimetra a až do 15. minúty bol stav vyrovnaný. Poslednú päťminútovku prvého polčasu však Spišiaci zabrali a vedení skvelým Ackerom si do veľkej prestávky odnášali sľubný 12 bodový náskok 36 : 24.

V tretej štvrtine však Svit odštartoval parádnu stíhaciu jazdu, hosťujúci atletickí Američania preskákali domácich a hostia 4 minúty pred koncom dokonca viedli 78 : 77. Črtala sa záverečná dráma, to však nedopustil vynikajúco hrajúci domáci rozohrávač Acker, ktorý v zápase nastrieľal fantastických 34 bodov.

Aj záver bol v réžii postavou nevysokého, no výkonom nepriehľadnuteľného Američana. Zápas zobral do svojich rúk, k výbornému výkonu strhol i svojich spoluhráčov. Domáci odskočili Svitu na 7 bodov (87 : 80), tesné víťazstvo si už v závere postrážili a natiahli víťaznú šnúru na číslo tri.

Milan Černický (tréner Sp.Novej Vsi): „Svit sa vôbec netajil tým, že tu ide vyhrať. Výrazne obmenil káder a hral naozaj dobre. Som však na chalanov hrdý, že to v tomto preťažkom zápase zvíťazili. Acker zahral skvelo, niekedy mal pri svojich fintičkách aj kus šťastia, ale vyšlo mu to, takže jeho výkon hodnotím vysoko kladne. Dnes však vyhral tím, chlapi sa v kľúčových okamihoch zomkli a zaslúžene dominovali. Vďaka patrí aj publiku, v závere bolo tým povestným šiestym hráčom a aj oni dopomohli k tejto dôležitej výhre.“

BK 04 AC LB Spišská Nová Ves – BK Iskra Svit 93:85 (20:22, 26:12, 26:31, 21:20) Najviac bodov: Acker 34, Mandič 17, Burke 14 – Henderson 25, Stewart 19, Allen 16 TH: 35/23 – 10/7, fauly: 15 – 25, trojky: 8 – 10, rozhodovali: Brziak, Bohucký a Kovalčík, 1200 divákov

  • ob-
Svit hrýzol až do konca
30
Galéria
Foto: Oliver Buza / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM