Michal Majer Basketbal

Svit prehral v Bystrici

Dominantný úvod sezóny hráčov Iskry je preč a ústup z popredných pozícií znamená aj prehra v Banskej Bystrici.

ŠKP Banská Bystrica – BK Iskra Svit 89:73 (20:16, 22:16, 26:20, 21:21)

Trestné hody: 18/23 – 9/16 Trojky: 7 – 3 Fauly: 20 – 20

//Banská Bystrica:// Velčić 23, Findura 12 (2), Hovaňák 10, Koczkáš 8 (2), Cvitanović 0 (Grznár 21 (2), Rendla 7, Körner 3, Piták 2, Immink 3 (1), Marchyn 0)

//Svit:// Mc Coy 21 (2), Sismilich 11 (1), Grbešić 8, Bílik 6, Míčka 4 (Krajčík 10, Laco 9, Madzin 4, Potočár 0), vyfaulovaný: Sismilich (36. min)

Rozhodovali: Boris Gabara, Michal Donát, Ladislav Szibilla, 400 divákov

Do zostavy ŠKP sa po dlhej dobe opäť zapracúvajú opory tímu Gregory Immink a Maroš Rendla a zlepšený výkon tímu sa prejavil aj v zápase proti Svitu. Úvod zápasu bol však vyrovnaný a žiadny z tímov sa nedostal do väčšieho bodového trháku. O malý krôčik vpredu však boli Banskobystričania, ktorí aj dokázali prvú štvrtinu vyhrať o 4 body.

Druhá časť hry priniesla zo začiatku vyrovnaný súboj. Svit sa držal v tesnom závese za domácimi hráčmi a nedovoľoval im výraznejšie odskočiť. Od 2. minúty však hostia strelecky zmĺkli, nedarila sa im streľba ani doskakovanie lôpt. Vyústilo to do biednej štatistiky, keď za 5 minút strelili len 4 body. Naopak, ŠKP bol pri chuti a natiahol rozdiel medzi tímami až na 15 bodov. Svit pred prestávkou už len skorigoval odstup na 10 bodov.

Nástup do druhého polčasu mali Bystričania famózny. Za tri minúty dokázali svoj náskok z prvej časti hry zdvojnásobiť a na tabuli tak svietil lichotivý stav 54–34 pre domácich. Hosťujúci tréner zareagoval očakávane – vzal si oddychový čas, po ktorom sa Svit prebral a dokázal postupne náskok Bystrice skresať na 12 bodov. Bol to však najmenší rozdiel, ku ktorému sa podtatranci zmohli a od predposlednej minúty tretej štvrtiny skóre už iba narastalo v prospech domácich.

Záverečná časť hry už patrila len ŠKP. Pohodovo hrajúci tím trénera Jozefa Lovíka dokázal svoj náskok natiahnuť až na 25 bodov a v pokoji dohrával zápas. Ku koncu Svit už len korigoval stav na záverečných 73:89 z jeho pohľadu. Po tomto víťazstve domáci hráči opustili predposlednú priečku tabuľky, keď sa dostali pred bratislavský Inter. Práve ten bude súperom Banskobystričanov v nasledujúcom kole, v ktorom majú možnosť potvrdiť rastúcu formu.

gr

Svit prehral v Bystrici
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM