Monika Vengrínová Šport

Svit zažije zimnú verziu prestížneho preteku: Tešte sa na Spartan Race, čaká sa účasť z 25 krajín sveta!

Jedinečný zimný beh, ktorý mal svetovú premiéru na Slovensku v Jasnej v tomto roku, prichádza aj do nášho regiónu. Už v januári do Svitu zavíta zimná verzia prestížneho prekážkového preteku Spartan Race. Očakáva sa účasť 2-3 tisíc ľudí z 25 krajín a je sa veru na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Svit zažije zimnú verziu prestížneho preteku: Tešte sa na Spartan Race, čaká sa účasť z 25 krajín sveta!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Svit Winter Spartan Sprint vypukne v sobotu 23. januára 2016 vo Svite v areáli Koliby, kde bude štart aj cieľ pretekov, zázemie festival arény so stanmi a pódiom. Organizátori očakávajú účasť približne 2–3 tisíc účastníkov z vyše 25 krajín sveta. Trať bude mať viac ako 5 km a pretekárov potrápi dvadsiatka náročných prekážok v zasneženom teréne.

Spartan Race aj pre najmenších

„Môžeme sa tešiť na preliezanie balov sena, vertikálnych drevených stien, plazenie pod ostnatým drôtom, zdolávanie opičej dráhy, nosenie drevených záťaží a mnohé ďalšie. Štartovať sa bude ráno, v skupinách po 150 – 200 pretekárov v časových intervaloch 15 – 30 minút,“ uviedla Darina Štefaňáková z Oddelenia komunikácie a marketingu Mestského úradu vo Svite s tým, že na svoje si prídu aj diváci, ktorí si v priestore Koliby vychutnajú atmosféru náročného šprintu spolu s účastníkmi.

Vo Svite sa tiež chystá Winter Spartan Kids – preteky pre deti od 3 do 14 rokov, v ktorom organizátori sľubujú najmladším účastníkom veľa zábavy a tiež odmeny v cieli. „Spartan Race je skutočné dobrodružstvo, ktoré zvládnu všetci a stojí za to ho vyskúšať,“ povedala Štefaňáková.

Motiváciou je členstvo v prestížnom klube

Pretek sa člení na krátky a rýchly Spartan Sprit (5+km), dlhší a ťažší Spartan Super (13+km) a najdlhší a najťažší Spartan Beast (20+km Beast – beštia). Trate sú obvykle zablatené, vodnaté a prekážky sú navrhnuté tak, aby účastníkom pomohli odkryť v sebe skrytého Sparťana.

Motiváciou pre Sparťanov je tiež členstvo v prestížnom klube Spartan Trifecta Tribe, ktorého členmi sa stávajú pretekári, ktorí v priebehu jedného kalendárneho roka úspešne dokončili trate sprint, super aj beast.

Preteky Spartan Race vo Svite sú súčasťou série, ktorá odštartuje v českom Bedřichove 16.januára, po Svite bude pokračovať 06.februára v poľskom meste Jakuszyce a na záver sa vrátia do Jasnej.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM