Monika Vengrínová Basketbal

Svitský streetball tento rok rekordný: Fantastickú atmosféru si vychutnalo až 50 tímov

Už tradičný Streetball Fest Svit nadobudol celoslovenský charakter a ôsmeho ročníka sa tak zúčastnilo rekordné množstvo tímov od východu na západ. Okrem skvelého basketbalu nechýbala i kvalitná hudba. Športovalo a zabávalo sa do neskorých nočných hodín.

Ilustračný obrázok k článku Svitský streetball tento rok rekordný: Fantastickú atmosféru si vychutnalo až 50 tímov
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Toto je akcia pre všetkých, ktorí majú radi basketbal. Zahrať si môže ktokoľvek, či už je alebo nie je organizovaný. Máme tu tímy z Košíc, Prešova, z Ružomberka, či zo Žiliny. A samozrejme zo Svitu. Čiže v podstate celoslovenské zastúpenie,“ uviedol Ján Drobný, prezident basketbalového klubu Iskra Svit a zároveň organizátor podujatia.

Do Svitu až zo Sparty Praha

Tohto ročníka sa zúčastnilo rekordných päťdesiat tímov a 188 športovcov, čo je najvyšší počet v histórii svitského streetballu. Hralo sa od najmenších kategórií po tie hlavné. Svoje basketbalové schopnosti ukázali dievčatá a chlapci do 15 rokov, dievčatá a chlapci do 18 rokov, ženy a muži. Novinkou tohto ročníka bola kategória mix, kde v rámci tímu muselo byť minimálne jedno dievča, prípadne jeden chlapec.

So svojimi kamarátmi si prišiel zahrať aj slovenský basketbalový reprezentant do 16 rokov Michal Kuzmiak, ktorý s touto kolektívnou hrou začínal pred desiatimi rokmi v Bratislave, dnes hrá za Spartu Praha a zároveň patrí do slovenskej reprezentácie. Jeho ciele sú vysoké. „Je veľmi ťažké dostať sa do NBA, ale je to možné a ja sa budem o to snažiť. Treba len chcieť a makať. To je všetko,“ povedal o svojich plánoch Kuzmiak. Svitský streetball si pochvaľoval: „Je tu super, už dlho som nevidel takýto dobrý streetball. Je tu veľa priaznivcov basketbalu“.

Naše dievčatá v slovenskej repre

Ďalšie slovenské reprezentantky, ktoré prišli pod svitské koše, a ktoré reprezentujú náš región, si už o týždeň zahrajú na majstrovstvách Európy U16 v maďarskom Debrecene. Dve Svitovky a jedna Popradčanka sa na majstrovstvá i novú sezónu tvrdo pripravujú. „Celé leto chodíme všetky tri spolu individuálne trénovať. Mali sme už i päť sústredení s prípravnými zápasmi a tréningami s reprezentáciou. Naše ambície na majstrovstvách sú vysoké. Chceli by sme byť v prvej trojke, ale najhoršie do desiateho miesta,“ prezradila Dominika Drobná.

Streetball skončil v podvečerných hodinách, potom prišla na rad zábava. O tú sa postarali kapely Plexo, Perpetuum mobile, Druhé ja a Heľenine oči.

Výsledky streetballu:

Dievčatá do 15 rokov : Bublinky
Chlapci do 15 rokov : Mne je to jedno

Dievčatá do 18 rokov: Fajnšmekerky
Chlapci do 18 rokov: Šráci z fábie

Ženy: Leni prišla na výlet
Muži: Majs
Mix: Neznámi

Streetball Fest 2014 vo Svite
1
Galéria
Streetball Fest 2014 vo Svite
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM