Monika Vengrínová Rôzne

Takto pokračuje výstavba nového zimáku: Skončí v jeho areáli aj skatepark, ktorý nikde nechcú?

Stavba zimného štadióna, ktorý v Poprade budujú hokejisti Bartečko a Suchý, napreduje. Jej dokončenie je naplánované na november tohto roka. Skončí v areáli štadióna i skatepark, ktorý nikde nechcú a mesto mu zatiaľ nevie nájsť vhodné umiestnenie?

Ilustračný obrázok k článku Takto pokračuje výstavba nového zimáku: Skončí v jeho areáli aj skatepark, ktorý nikde nechcú?
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pôvodne plánovalo výstavbu skateparku v areáli ZŠ s MŠ Tajovského. Na základe petície, ktorú podali občania žijúci v blízkosti tejto školy proti plánovanej výstavbe, však napokon od tejto alternatívy upustilo. Petíciu podpísali obyvatelia dotknutej časti mesta z dôvodu obáv o narušenie pokoja starších obyvateľov, ktorých je v danom okolí väčšina a dôvodom nespokojnosti bola i obava z nadmerného hluku, kriku a nadávok športujúcej mládeže, čo bolo proti vôli rodinám s deťmi.

„Pri vybavovaní petície sa prihliadalo na vekové zloženie obyvateľov žijúcich na predmetnom sídlisku, na potrebu zabezpečenia ich pokojného a nerušeného bývania, pretože nie je v záujme mesta situovať skatepark do lokality, v ktorej by svojim umiestnením mohol spôsobiť zníženie kvality bývania občanov mesta,“ uvádza sa v stanovisku mesta s tým, že úlohou samosprávy je vytvoriť vhodné podmienky ako obyvateľom sídliska, tak i užívateľom skateparku, preto výber lokality opätovne posúdilo a od realizácie v navrhovanej lokalite upustilo.

Mesto tak teraz hľadá novú, vhodnejšiu lokalitu, ako však uviedol primátor mesta Anton Danko, je to ťažké, keďže skaterov v blízkosti svojho príbytku nechce nikto. „Možností sme mali viac, ale všade sa ozýva verejnosť, takéhoto areálu sa boja,“ povedal popradský primátor. V hre je tak zatiaľ areál novovznikajúceho zimného štadióna, kde výstavba skateparku prichádza do úvahy najpravdepodob­nejšie. „Je tam potrebné doriešiť nejaké majetkoprávne záležitosti, ale práve tam by bol vhodný priestor. Takže verím, že sa to v ďalšom období podarí,“ dodal viceprimátor mesta Poprad Milan Baran.

Kde by teda skatepark mohol v budúcnosti stáť, sme sa boli pozrieť. Zábery z miesta výstavby zimného štadióna si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Výstavba zimného štadióna Bartečka a Suchého
29
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM