Peter Handzuš Hokej

Takto si zahrali hokej vodní slalomári a popradské hokejistky: Michal Martikán si užil osobku :)

Predvianočný hokej s kapustnicou a malým posedením majú za sebou popradské hokejistky a liptovskí vodní slalomári. Stretli sa deň pred Štedrým večerom na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši.

Ilustračný obrázok k článku Takto si zahrali hokej vodní slalomári a popradské hokejistky: Michal Martikán si užil osobku :)
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Vodní slalomári nastúpili pod taktovkou hrajúcich trénerov Petra Mráza a Stana Gejdoša. Pre Popradčanky bol najväčším lákadlom vodný slalomár Michal Martikán. Michal si užil dokomnalú osobnú obranu asi od všetkých popradských hokejistiek ☺ Tie sa svorne zhodli, že zahrať si proti vodným slalomárom stálo za to.

„Dievčatá poznáme už dlhé roky, keď ešte za ne hrávala Elenka Kaliská. Je to už možno 7–8 rokov dozadu, keď sme spolu hrali prvý zápas. Radi sme sa stretli aj teraz, pred sviatkami. Zahráme si, dáme kapustnicu, pivko a porozprávame sa,“ prezradil Stanislav Gejdoš, ktorý zápas s kamarátmi zorganizoval.

Vodní slalomári hrávajú hokej aj s tenistami zo Slovenska a s kanoistami z Českej republiky. Aj takýmto spôsobom vypĺňajú čas, keď majú kanál v Liptovskom Mikuláši vypustený. „Hrávame aj Liptovskú hokejovú ligu. V Mikuláši máme dve ľadové plochy a v rámci zimnej prípravy sa na ľad dostaneme aj tri-štyrikát za týždeň, čo je pre nás veľmi dobré,“ dodal organizátor zaujímavého stretnutia.

Aj Michal Martikán využíva hokej ako doplnkový šport pred slalomárskou sezónou, ktorá sa na južnej polovici zemegule začína začiatkom februára. Na ľade patril náš reprezentant k tým lepším hráčom, možno aj preto, že hokeju sa ako chlapec venoval šesť rokov, kým naplno prepadol vodnému slalomu.

„Mne sa hralo proti dievčatám veľmi dobre. Dôležité je, že sme si dobre zatrénovali, spotili sa, urobili niečo pre kondičku. Nebol to najťažší zápas, aký som kedy hral, ale dnes to bolo hlavne o zábave,“ zhodnotil zápas Michal Martikán, ktorý do polovice februára bude využívať hokej a lyžovanie na udržanie kondície pred sezónou.

Vodní slalomári nakoniec nad popradskými hokejistkami vyhrali 7:5 a v trestných strieľaniach boli úspešnejšie hokejistky, keď premenili dva pokusy, kým vodáci iba jeden.

Takto si zahrali hokej vodní slalomári a popradské hokejistky
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM