Tlačové správy

Takto spája Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade teóriu s praxou

Vzdelávacia oblasť Človek a príroda už dlhodobo patrí k obľúbeným medzi študentmi Gymnázia na Kukučínovej ulici v Poprade. V projekte Vzdelávame moderne učitelia gymnázia vytvorili osem vyučovacích predmetov.

Ilustračný obrázok k článku Takto spája Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade teóriu s praxou
Foto: Gymnázium Kukučínova

Okrem učebného materiálu, ktorý vypracovali učitelia v oblasti fyziky, chémie a biológie, bolo vytvorené nové chemické a biologické laboratórium, inovované laboratórium pre výučbu fyziky.

Cvičenia a seminár z chémie sú zamerané na praktické uplatňovanie a overenie teoretických poznatkov, overovanie platnosti zákonov a princípov v chémii. Žiaci v chemickom laboratóriu realizujú experimentálne úlohy a laboratórne pokusy vďaka kompletnému laboratórnemu vybaveniu a pripravia sa tak nielen na maturitnú skúšku, vysokoškolské štúdium, ale overia si aj svoje praktické zručnosti.

Voliteľné predmety v oblasti biológie rozširujú a systematizujú biologické poznatky získané počas štúdia. Pomocou vybraných praktických cvičení si žiaci zdokonaľujú zručnosti potrebné pri práci s biologickým materiálom a realizujú merania z fyziológie človeka s využitím systému Vernier. Vernier je systém zberu a vyhodnocovania dát určený pre školské demonštračné experimenty. Tvorí ho interfejsová jednotka LabQuest s intuitívnym ovládaním dotykovou obrazovkou a možnosťami bezdrôtového spojenia s počítačom, senzory na meranie veličín (senzor tlaku krvi, senzor plynu CO2, biokomory, kolorimeter, senzor EKG, ručný dynamometer, ručný monitor tepu srdca, senzor plynu O2, spirometer) a softvér na vyhodnocovanie dát. Možno s ním pracovať v triede, v laboratóriu, ale aj v teréne. Pri práci s biologickým materiálom žiaci používajú moderné binokulárne mikroskopy, na testovanie a systematizáciu poznatkov využívajú aplikácie na tabletoch.

V oblasti fyziky žiaci vo voliteľných predmetoch seminár z fyziky a fyzika v pokusoch a príkladoch majú možnosť pracovať s modernou technikou, interaktívne vyhodnocovať výsledky meraní bez dlhých výpočtov, využívajú merací systém IP COACH a meracie senzory. Získajú tak nové kompetencie a zručnosti pri práci s grafmi, čo im umožní lepší štart do štúdia na vysokých školách.

Takto spája Gymnázium na Kukučínovej ulici v Poprade teóriu s praxou
6
Galéria
Foto: Gymnázium Kukučínova
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM