Pavol Krupka Kultúra

Tanečná skupina Kentucky oslávila 15 rokov

Každoročne sa členovia tanečnej skupiny Kentucky z Popradu a jej priaznivci stretávajú na tanečno-spoločenských večeroch, ktorých náplňou sú, ako inak, country tance a choreografie v rôznych podobách. Sobotňajší večer mal istý punc výnimočnosti, pr

História úspechov skupiny na tanečných súťažiach je bohatá. Všetci, ktorí prišli do koncertnej sály popradskej ZUŠ, si ju mohli pripomenúť aj formou videoprojekcie. Na plátne sa tak opäť zjavili úspešné choreografie z domácich súťaží v Bratislave, Žiline i z tej medzinárodnej v Pardubiciach. Samozrejme, aj sa tancovalo. Tanečný parket sa dočasne zmenil na Ranč Kentucky. Vystúpili na ňom najmladší tanečníci i skupina moderných tancov s choreografiou Honky Tonk Badonkadonk. S tou sa pri výnimočnej rovnosti bodov umiestnila v Pardubiciach na jeseň minulého roku na 3. až 4. mieste.

Country tance majú na Slovensku svojich priaznivcov, no pred vznikom Kentucky nebol v Poprade žiaden súbor, ktorý by sa tomuto štýlu venoval. Skupinu založila Iveta „Vlnka“ Ďurišová, autorka väčšiny choreografií a dnes hlavne manažérka. Faktickou vedúcou súboru sa nedávno stala jej dcéra Katarína, ktorá po nej zdedila lásku k hudbe a tancom s nádychom amerického západu. Iveta v sobotu vyzdvihla prínos ešte ďalších dvoch ľudí – Miloša Hana a Dany Liptákovej. Prvý menovaný ju inšpiroval, keď pred pätnástimi rokmi povedal dnes už legedárne slová: Nemáš kde tancovať? Založ si vlastný súbor.

Tanečná skupina Kentucky oslávila 15 rokov
1
Galéria
KentuckyPP
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM