Martin Sýkora Iné športy

Tatra Cross Run napíše svoj druhý diel: Bežci podporia aj školu v Štrbe

Občianske združenie Sport club R.M. so spoluorganizátormi pripravili 2. ročník Tatra Cross Runu - sparťanského behu, ktorý má čoraz viac záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Tatra Cross Run napíše svoj druhý diel: Bežci podporia aj školu v Štrbe
Zdroj: Sport Club R.M.

Beh pod Tatrami má svoje čaro

Organizátorov prekvapil minuloročný záujem o sparťanský beh. Tatra Cross Run (TCR) teda napíše svoj ďalší diel.

„Po úspešnom 1. ročníku sme sa rozhodli usporiadať ďalší ročník týchto krásnych a náročných pretekov. Tentoraz však v inom ročnom období,“ uviedol prezident Sport clubu R.M. Roman Mihočka.

Účastníci TCR budú pretekať na trati dlhej vyše 8 kilometrov, na ktorej budú musieť prekonať 20 a viac prekážok v teréne. Súťažiť sa bude individuálne v kategóriách muži, ženy a v kategórii tímov. „Prví traja v každej kategórii dostanú finančnú odmenu. Pre deti bude pripravená prekážková dráha, športový a zábavný program, čakajú ich rôzne súťaže a veľa zábavy v prírode pod Tatrami, pod drobnohľadom profesionálnych animátorov,“ pokračoval Mihočka.

Zdroj: Sport Club R.M.

Bežci pomôžu aj miestnej škole

Pobeží sa v Štrbe. Organizátori pri prípravách TCR neobišli ani miestnu základnú školu. „Časť príjmu z finančnej podpory darujeme športovej triede bežeckého lyžovania základnej školy v Štrbe. Chceme tak podporiť šport, ktorý je pre tento náš región charakteristický a hlavne chceme podporiť mládež, ktorá sa venuje tomuto náročnému športu,“ dodal Mihočka.

Tatra Cross Run sa uskutoční 24. júna. Kto nemá natrénované a chcel by sa súťažiť, mal by začať s prípravou hneď.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM