Monika Vengrínová Kultúra

Tatrafest zožal obrovský úspech a to vznikal na kolene: Organizátor spal za týždeň jedinú noc

I keď je Poprad ako mesto pod Tatrami ideálnym festivalovým miestom, tých regionálnych tu akosi niet. Mladý hudobník si preto povedal, že to zmení. Spolu s ďalšími ľuďmi zorganizoval festival, ktorým si splnil celoživotný sen. A to je len začiatok.

Ilustračný obrázok k článku Tatrafest zožal obrovský úspech a to vznikal na kolene: Organizátor spal za týždeň jedinú noc
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Festival sme zorganizovali v podstate na kolene. Bol to môj celoživotný sen, pretože som festival zažil ako človek z davu, zažil som festival ako muzikant, pretože mám kapelu, zažil som festival ako zvukár a chcel som ho zažiť aj ako človek, ktorý ho organizuje. Myšlienka už síce vznikla dávno, ale vzhľadom na možnosti, ktoré v dnešnej dobe sú, to vystrelilo takto až teraz a sme tu,“ prezradil organizátor festivalu Braňo Majerčík.

Náročné prípravy, málo spánku

Na festivale tak postupne zahralo osem kapiel, pričom organizátori dali priestor najmä tým regionálnym, ale i zvučným menám, ktoré sa stali headlinermi. Návštevníci všetkých vekových kategórií si tak schuti zaspievali i zatancovali s kapelami Helenine oči, Smola a Hrušky i Kabát revival. Skvelé boli i baby zo skupiny Druhé Ja, Crea Cage, či Števo Šanta s kapelou Ostrov. Super atmosféru urobili aj kapely Head´n Heel a Dr. Feel Good. Samozrejme nechýbali ani stánky s občerstvením, či populárne maľovanie na tvár. Návštevníčky si mohli zadarmo nechať vytvoriť i účes v rockovom štýle.

Zorganizovať takýto festival však nebola hračka a nešlo to zo dňa na deň. „Tým, že sme to celé robili na kolene, to bolo veľmi náročné. Najmä posledné dva týždne, pretože veci sa kopili. Zháňať materiálne veci, riešiť miesto, promo, dizajn a tak ďalej, bola fuška. Priznám sa, že posledný týždeň som spal jednu noc,“ povedal o náročných prípravách festivalu jeho organizátor.

O rok ešte väčší, krajší a lepší

Festival však dopadol výborne. Vyšlo i počasie a ľudia si na miesto, zhruba kilometer za Popradom nachádzali cestu v húfoch. Spokojnosť netajil ani organizátor, ktorý už teraz sľubuje ďalší ročník, aby Tatrafest u nás započal tradíciu. „I keď tu nejaké podobné akcie sú, ale skôr sú riešené z veľkých miest. My chceme podporiť a dať možnosť prejaviť a ukázať sa regionálnym kapelám. Ja ako muzikant som zažil dno i vrchol hrania, preto viem, že každá šanca je šanca a treba ju využiť. Budem rád, keď naše pozvanie príjme ktokoľvek, pretože to nie je o peniazoch, ale o možnostiach a vzťahoch. Takže už teraz viem, že Tatrafest bude aj budúci rok a bude lepší, väčší a krajší,“ dodal Majerčík.

Tatrafest 2014
1
Galéria
Tatrafest 2014
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM