Monika Vengrínová Rôzne

Tatranci ukončili lyžiarsku sezónu: Lyžu Soliskovú pochovali, lyžovačka však stále nekončí

Zimnú lyžiarsku sezónu oficiálne ukončili netradičné skialpinistické preteky, pochovanie lyže Soliskovej a zábava veselých pozostalých na Chate pod Soliskom.

Ilustračný obrázok k článku Tatranci ukončili lyžiarsku sezónu: Lyžu Soliskovú pochovali, lyžovačka však stále nekončí
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Netradičné preteky s názvom Krčmár SKAP sa na trase od Štrbského Plesa až na Chatu pod Soliskom konali už po štvrtý raz. Ako jediné preteky umožňujú pretekárom doping, a to vo forme tatranského horca. „Súťažiaci museli i námatkovo fúkať, či náhodou nie sú triezvi,“ uviedol s úsmevom organizátor akcie, chatár zo Soliska Milan Štefánik s tým, že pri tejto príležitosti sa stretli najmä vyznávači skialpinizmu, pohybu a prírody.

Po ukončení pretekov, ešte pred vyhlásením výsledkov, na znak oficiálneho ukončenia zimnej lyžiarskej sezóny Tatranci pochovali lyžu Soliskovú. Na tomto mieste ide už o ôsmu pochovanú lyžu, ktorá vo vykopanom hrobe o veľkosti meter krát meter, ostane až do roztopenia sa snehu. Samotný pohreb mal úroveň, nechýbali plačky, či drevený kríž, ktorý niesol moderátor Marcel Forgáč.

„Lyža sa dnes pochovala, mám však taký pocit, že len na veľmi krátku chvíľu, prekoná akúsi klinickú smrť a zajtra sa znova lyžuje,“ prezradil chatár, ktorý uplynulú sezónu, i napriek jej neskoršiemu začiatku, hodnotí ako veľmi dobrú.

Po pohrebe nasledoval kar pre veselých pozostalých, v rámci ktorého sa podával výborný guľáš, varené vínko a hrala muzika. Vyhlásení boli i víťazi pretekov, ktorých dobrovoľné štartovné chce organizátor venovať traumatologickému oddeleniu nemocnice v Poprade.

Tatranci ukončili sezónu pochovaním lyže na Solisku
21
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM