Martin Sýkora Kultúra

Tatranské kultúrne leto bude najväčšie v histórii: O pár hodín to celé vypukne

Tatranci pripravili počas leta pre návštevníkov i svojich obyvateľov veľkú dávku zábavy a kultúry. Toto kultúrne leto čo do veľkosti nemá obdoby.

Ilustračný obrázok k článku Tatranské kultúrne leto bude najväčšie v histórii: O pár hodín to celé vypukne
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tatranské kultúrne leto (TKL) bude tento rok bohaté na množstvo podujatí. Počas letných mesiacov je naplánovaných 54 podujatí, čo je doposiaľ najviac v histórii organizovania TKL. Divákom sa predstavia účinkujúci z ôsmich krajín sveta. Prvé podujatie sa začne v piatok 17. júna v Starom Smokovci, keď sa po posvätení prameňa Smokoveckej kyselky predstaví speváčka Katka Knechtová.

V sobotu (18.6.) popoludní sa uskutoční otvorenie výstavy Kamila Kozuba s názvom Home is home, ktorá sa začne netradične už pred budovou Vily Flóra. Úvodný víkendový maratón zavŕši Tatranský juniáles, ktorý je naplánovaný na nedeľné (19.6.) popoludnie v Centrálnom parku v Tatranskej Lomnici.

„Rozhodli sme sa vsadiť na kvantitu a uvidíme, čo to spraví. Oželeli sme finančne náročných účinkujúcich, volili sme takých, ktorí sú cenovo prístupnejší. Možno nemajú také známe mená, ale sú kvalitní. Diváci sa tak môžu tešiť na bohatý program každý víkend od piatka až do nedele, čo je minimálne päť programov za víkend. V piatok večer bude vždy Tatranské letné kino v Areáli Relax parku Jazierko v Tatranskej Lomnici,“ vysvetlil vedúci oddelenia kultúry a športu Mestského úradu Vysoké Tatry Ján Bendík.

V júli sa bude premietať o 21.00 h a v auguste o 20.00 h. „V soboty a v nedele sa uskutočnia dvojprogramy alebo dva koncerty, väčšinou o 16.00 h v lomnickom altánku a o 19.00 h v Kúpeľoch Nový Smokovec,“ vysvetlil vedúci oddelenia kultúry a športu.

V prvý júlový týždeň sa uskutoční hudobný festival Eurorchestries Slovakia, kde sa na piatich koncertoch predstavia piati sólisti z piatich krajín. V polovici júla sa bude konať divadelný festival Stretnutia, v rámci ktorého bude jedno detské a tri predstavenia pre dospelých. Pre milovníkov historických vozidiel sú pripravené dve podujatia. Prvý Tatranský Oldtimer je prehliadkou historických automobilov, ktorá sa uskutoční 9. júla. Druhé defilé historických vozidiel pod tatranskými končiarmi bude 27. augusta, keď Medzinárodný Oldtimer Rallye Tatry povedie aj cestami Starého Smokovca. Ostatným podujatím TKL bude obľúbená tradičná Tatranská letná dražba.

Smokovecká kyselka
31
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM