Martin Sýkora Kultúra

Tatranské kultúrne leto je veľmi úspešné: Preplnené Tatry žijú pestrou kúlturou

Pred letnou sezónou hlásili v Tatrách program, aký ešte veľhory nevideli. Historicky najbohatšia ponuka kultúrnych podujatí sa teší veľkému záujmu.

Ilustračný obrázok k článku Tatranské kultúrne leto je veľmi úspešné: Preplnené Tatry žijú pestrou kúlturou
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tatranské kultúrne leto (TKL) je tento rok bohaté na množstvo podujatí. Počas letných mesiacov organizátori naplánovali 54 podujatí, čo je doposiaľ najviac v histórii organizovania TKL. Divákom sa postupne predstavujú účinkujúci z ôsmich krajín sveta.

„Celé leto sme sa snažili rozložiť rovnomerne. Pripravili sme veľmi silný júnový úvod, štandardne rozložený júl a august so striedaním rôznych žánrov a veľmi bohatý september, kde dominuje Tatranská dražba – jedinečné podujatie svojho druhu v rámci Slovenska,“ konštatoval vedúci oddelenia kultúry a športu Mestského úradu Vysoké Tatry Ján Bendík.

Sila a pestrosť rovnomerne rozložená

Vysoké Tatry sú plné turistov a návštevníkov z rôznych krajín. Najviac je samozrejme zo Slovenska, čo na podujatiach vidieť a cítiť. „To, že sú Tatry preplnené, je každému jasné. Nedá sa pohnúť už ani na cestách. Účinkujúci sa stretli s veľmi priaznivým ohlasom,“ vysvetlil s úsmevom Bendík. Organizátori môžu byť zatiaľ spokojní. Veľmi priaznivé je počasie, ktoré je rozhodujúcim pre vysokú návštevnosť. „Úspešnosť TKL je odrazom troch faktorov – celkovej návštevnosti, počasia a kvality účinkujúcich,“ dodal tatranský šéf kultúry.

PREČÍTAJTE SI AJ: Tatranské kultúrne leto bude najväčšie v histórii: O pár hodín to celé vypukne

Zatiaľ spokojnosť, len nech vydrží počasie

Uplynulý víkend v sobotu rozohrali v Tatrách veľkolepý koncert prešovskí muzikanti z Olympic Revival. Výborná atmosféra a výnimočná divácka kulisa dokazovala, že s kultúrou to Tatranci vedia. „Tento rok beží všetko na maximálnu spokojnosť. Zo 40-tich programov doposiaľ sme iba jediný museli zrušiť kvôli veľmi zlému počasiu,“ konštatoval Bendík.

Do konca TKL chýba ešte skoro mesiac. Organizátori si prajú, aby aj jeho vyvrcholenie bolo rovnako úspešné ako úvod, ktorý vyslal jasné gesto – toto kultúrne leto, čo do veľkosti, nemá obdoby.

PREČÍTAJTE SI AJ: Tatry budú v lete žiť: Program podujatí je veľmi pestrý

Olympic revival v Novom Smokovci
1
Galéria
Olympic revival v Novom Smokovci
5
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM