Peter Handzuš Hokej

Tatranskí vlci majú nového trénera

Pri Tatranských Vlkoch na vlastnú žiadosť skončil hlavný tréner Aleš Totter.

Na mieste hlavného trenéra ho nahradí Robert Pukalovič, bývalý slovenský reprezentant. Skúsený 51-ročný tréner pôsobil celú sezónu ako asistent Radima Rulíka v klube HC Lev Poprad. Na mieste asistenta sa nič nemení, pokračovať bude Tibor Janás.

Profil Róberta Pukaloviča:

Kariéra bývalého slovenského obrancu sa medzi mužmi začala v sezóne 1979/1980 v tíme Slovana Bratislava. Nasledujúcich osem ročníkov pôsobil v hlavnom meste s výnimkou sezóny 1986/1987, keď nastupoval v Trenčíne za miestnu Duklu. Po návrate do Slovana si v roku 1990 vyskúšal aj zahraničný angažmán. Štyri sezóny strávil vo fínskom tíme Junkkarit HT Kalajoki a striedavo nastupoval aj za KaiPu Kuopio.

Jeho najúspešnejšie obdobie nastalo po návrate zo severu Európy. Dve sezóny strávil v Trenčíne aj v Bratislave, štyri odohral za Zvolen. S každým tímom získal v slovenskej Extralige jeden majstrovský titul. Posledný zápas kariéry odohral za Nitru v roku 2004.

V slovenskej reprezentácii odohral 24 zápasov, strelil 1 gól. Zúčastnil sa na Majstrovstvách sveta 1997 a 1998, bol i v nominácii aj pre Zimné olympijské hry 1998 v Nagane, ale vyradila ho choroba.

V roku 2009 sa vrátil do Bratislavy ako asistent hlavného trénera. Už o rok neskôr sa prvýkrát stal aj hlavným, keď sa postavil za kormidlo nitrianskeho kádra. Tam sa však udržal len polovicu sezóny. Tú aktuálnu mal pôsobiť v prvoligovom Bardejove, ale kvôli ponuke tímu HC LEV Poprad tam svoje pôsobenie ukončil a prišiel pod Tatry.

Poprad24 informoval Jan Rachota z HC LEV Poprad.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM