Peter Handzuš Hokej

Tatranskí Vlci uvoľnili Richarda Mráza do juniorskej reprezentácie

Účastník MHL, hokejový klub Tatranskí Vlci Spišská Nová Ves uvoľnuje svojho 3. najproduktívnejšieho hráča Richarda Mráza do tímu slovenskej juniorskej reprezentácie, účastníka slovenskej hokejovej extraligy.

Osemnásťročný útočník juniorského tímu HC LEV Poprad sa tak bude môcť pobiť o nomináciu na majstrovstvá sveta dvadsaťročných, ktoré sa budú na prelome roka konať v Kanade.

„Richarda uvoľňujeme na základe spolupráce so Slovenským zväzom ľadového hokeja. Približne do 15. decembra by sa malo rozhodnúť, či pôjde na majstrovstvá sveta. Keď získa nomináciu, k nášmu tímu sa opäť pripojí až po skončení šampionátu,“ komentoval situáciu generálny manažér Tatranských Vlkov Roman Višňák.

Tréner tímu Vlkov, ktorý má zázemie v Spišskej Novej Vsi, drží svojmu zverencovi prsty. „Je to pre neho veľká šanca a prajeme mu, aby sa na svetový šampionát dostal,“ povedal Aleš Totter, ktorý priznal, že uvoľnenie šikovného útočníka jeho tím výrazne oslabí. „Bude to pre nás strata, ale nechceme Richardovi brániť v reprezentáci­i,“ dodal.

Mráz patril v doterajšom priebehu MHL k najproduktív­nejším hráčom Vlkov. V 27 zápasoch zaznamenal 13 bodov za 7 gólov a 6 asistencií a v klubových štatistikách mu patrí tretie miesto.

Pvol Gmitter, hclev.eu

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM