Monika Vengrínová Iné športy

Tatranský pohár ostáva doma: Najlepším bowlerom je Popradčan

88 hráčov zo Slovenska, Čiech a Maďarska bojovalo v Poprade o postup do štvrťfinále v rámci tradičného bowlingového turnaja. Letný Tatranský pohár nakoniec ale ostáva doma. A takto napínavé súboje prebiehali...

Ilustračný obrázok k článku Tatranský pohár ostáva doma: Najlepším bowlerom je Popradčan
Zdroj: Dnes24.sk

„Mazanie, ktoré sme na turnaj vybrali, robilo hráčom zo začiatku menšie problémy ale nakoniec to bravúrne vyriešili a dosahovali pekné čísla,“ prezradil Lukáš Andrassy z BK Citybowling Poprad s tým, že v kvalifikácii sa najviac darilo Michaele Blažekovej, ktorá so súčtom 1290 vyhrala túto úvodnú čast.

Na postup do štvrťfinále bolo potrebné nahrať 1111 bodov a tak posledným postupujúcim sa stal Ficze Gábor.  V tomto kroku padol aj  najvyšší náhod turnaja 266, o ktorý sa postaral Kečkéš Pavol. Do štvrťfinále si hráči prenášali 50% bodov z kvalifikácie. Tak ako kvalifikáciu aj švrťfinále vyhrala Michaela Blažeková. Posledným postupujúcim bol Lukáš Andrássy.

„Semifinále sa hralo už od nuly a tak bolo zaujímavé sledovať hráčov, ktorí bojovali o postup do finále. Tento krok vyhral domáci hráč Ľuboslav Jurinyi a tak sa stal prvým superfinalistom. V prvom finálovom kroku, ktoré sa odohralo systémom Roll-off, si proti sebe zahrali Tříska Jan, Blažeková Michaela a Roman Karlík. Víťazom sa stal Tříska Jan,“ uviedol Andrássy a dodal, že tento mladý talentovaný bowlingový hráč, tak vyzval Jána Debnára a Luczeka Bálinta. Jan Tříska dokázal uspieť aj v tomto kroku, ktorý vyhral.

Na predposledný krok natúpili proti sebe Petra Stanková, Tomáš Plechata a Tříska Ján. Tento zápas bol asi najnapínavejší, pretože Peta a Tomáš bojovali až do posledného hodu o postup do záverečného finále. Nakoniec to najlepšie zvládol Tomáš a stal sa druhým finalistom. V poslednom zápase si zmerali sily Ľuboslav Jurinyi (BK Citybowling Poprad) a Tomáš Plechata (BK Olomouc).

„Hneď od začiatku Luboš dokazoval, že ide pevne za víťazstvom. S hrou 195 zdolal Tomáša a stal sa víťazom Letného tatranského pohára 2015. Tomáš Plechata tak skončil na druhom mieste a na treťom Petra Stanková (BK Trnava),“ prezradil výsledky turnaja Andrássy.

Bowlinová mládež dominovala vo finálových krokoch. Najlepšou ženou sa stala Petra Stanková a najlepším juniorom Jan Tříska, ktorý sa tešil aj z hlavnej výhry v tombole, ktorou bol LCD televízor. „Ešte raz by sme chceli poďakovať všetkým hráčom, že strávili posledný augustový víkend v Poprade a dúfame, že o rok sa stretneme ešte vo väčšom počte,“ uzavrel Andrassy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM