Monika Vengrínová Iné športy

Tatranský pohár vyvrcholením série bowlingových turnajov. Celkovým víťazom sa stal Popradčan

Turnajová séria Schoellers Open 2013 začala turnajom Schoellers Open Nitra, pokračovala v Košiciach Galériou Open a vyvrcholila Tatranským pohárom. Toho sa zúčastnilo 78 hráčov zo šiestich krajín.

Ilustračný obrázok k článku Tatranský pohár vyvrcholením série bowlingových turnajov. Celkovým víťazom sa stal Popradčan
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Dá sa povedať, že sa tu stretla špička bowlingu. Mali sme tu najlepších hráčov zo Slovenska, Čiech, Maďarska i z Poľska. Dokonca tu boli i hráči z Belgicka a z Rakúska. Čiže tá úroveň je stále vyššia a veríme, že štvrtý ročník bude ešte silnejší a že záujem bude ešte väčší. Toto podujatie sa snažíme organizovať aj pre nás, pretože nám záleží na klube, chceme ho reprezentovať a vyhrávať čo najviac turnajov,“ hovorí organizátor Tatranského pohára Lukáš Andrássy.

Víťazom celej série sa stal Ľuboslav Jurinyi

Z kvalifikácie, v ktorej dominoval Vladimír Merkovský, postupovalo do štvrťfinále štyridsať hráčov, kam si prenášali 50 percent kvalifikačného súčtu. Tu sa hrali ďalšie štyri hry a do semifinále sa prebojovala dvadsiatka hráčov. Do vedenia sa dostal Ľuboslav Jurinyi z Popradu.

V semifinále sa už hralo od nuly a po troch hrách bola známa osmička finalistov. Jasným superfinalistom sa stal víťaz semifinále Giorgio Bódis. Do posledného súboja o víťazstvo sa k nemu cez Roll-off finále prepracoval Lukáš Andrássy. Víťazom sa stal Giorgo Bódis po skóre 229:197. V súboji o tretie miesto porazil Vladimíra Merkovského Ľuboslav Jurinyi 206:152.

„Myslím si, že tieto letné turnaje mali skvelý náboj. Bolo to niečo nové, hralo sa to prvýkrát. Uvidíme, či sa to ujme aj do ďalších ročníkov. Hráči, ktorí tu aj dnes hrali sú väčšinou reprezentanti z niekoľkých krajín, takže úroveň bola skutočne vysoká. Ja osobne som so svojou hrou spokojný, aj keď, samozrejme, je čo zlepšovať. Dá sa vyhrať každý turnaj,“ usmieva sa Ľuboslav Jurinyi.

Bowling v Poprade patrí medzi najlepšie na Slovensku

Tatranský pohár ako posledný z trojice letných turnajov tak bol zahájením sezóny. Tá nová začala prvého septembra, hráči tak majú pred sebou ďalší náročný rok. Tí z popradského klubu sú však aj do novej sezóny pripravený.

„Bowlingový klub v Poprade je jeden z najlepších klubov na Slovensku a skutočne tu vychovávame najlepších hráčov. Či už sú to juniori, kadeti, muži alebo seniori, ktorí boli aj na Majstrovstvách Európy v Mníchove,“ uzatvára Andrássy.

Tatranský pohár bowling 2013
19
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM