Martin Sýkora Rôzne

Tatry pobavia lesné šelmy: Hrebienok ovládnu medvede už po deviatykrát

Na Hrebienku začne najobľúbenejšie podujatie pre rodiny s deťmi, organizované počas letnej sezóny vo Vysokých Tatrách. Najväčšia akcia začína už vo štvrtok.

Ilustračný obrázok k článku Tatry pobavia lesné šelmy: Hrebienok ovládnu medvede už po deviatykrát
Zdroj: Dnes24.sk

Medvedie dni minulý rok navštívilo až 33 tisíc návštevníkov a ani tento rok v ponuke letných podujatí nemôže chýbať medvedí festival, počas ktorého je na Hrebienku, ktorý je jedným z najnavštevo­vanejších miest v rámci Vysokých Tatier, asi najväčšia koncentrácia medveďov na svete.

Vyrezávať sa začalo už v pondelok

Samotný „Medvedí týždeň“ odštartoval už v pondelok vyrezávaním drevených medveďov, ktoré budú ešte viac spríjemňovať relax zónu na Hrebienku, a to od stredy, kedy budú osadené na svoje plánované miesta v Príjemnej zóne na Dolnej lúke. Následne od štvrtku 4. augusta až do nedele bude prebiehať nosná časť Medvedích dní, v rámci ktorej sú pripravené 4 dni výnimočnej medvedej atmosféry s nabitým programom, ktorý v sebe spája osvedčenú ponuku atrakcií, programu a vystúpení, ale aj novinky, ktoré potešia nielen detského návštevníka.

„Keďže leto sú najmä prázdniny a vytúžený voľný čas pre všetky deti, je našou snahou pripraviť a ponúknuť nevšednú ponuku najmä pre tohto najmladšieho návštevníka. Aj tento rok sme preto pripravili program, ktorý spája v sebe to najlepšie z medvedej tématiky, zážitkového trávenia času a pohybu na čerstvom vzduchu," informovala Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

Deti si opäť prídu na svoje

Tohtoročné podujatie plné dobrej zábavy spája v sebe osvedčené detské „ťaháky“ ako Máša a Medveď, Baby band s pesničkami FÍHA tralala, zábavné detské divadelné predstavenia, nové medvedie hry a súťaže, moderátorské počiny Andreja Bičana a Majstra N, vystúpenia Mira Jaroša a množstvo iných sprievodných programov. Výnimočnou novinkou bude aj časť populárneho muzikálu Mauglí, ktorý je na programe vo štvrtok 4.augusta o 15:15 hod. So sympatickou „nadsázkou“ rozpráva príbeh vychádzajúci z Kiplingových Kníh džunglí a spolu s hlavným hrdinom privádza divákov do pestrého sveta nebezpečnej i čarokrásnej džungle, ktorý je výstižným obrazom skôr našej ľudskej spoločnosti než tej zvieracej. Zároveň tak ako aj po minulé roky, aj tentokrát na deti čaká milý darček v prípade, že si so sebou donesú medvedíka.

Vyhnite sa komplikáciám pri doprave

Nakoľko sa jedná o podujatie, ktoré je tradične návštevnícky jedno z najobľúbenejších a najnavštevova­nejších, otázka dopravy a s tým súvisiaceho parkovania je z hľadiska bezproblémového priebehu akcie naozaj kľúčová. Pozemná lanovka na Hrebienok bude jazdiť nepretržite podľa potrieb a situácie, aby tak bolo možné komfortne dopraviť do centra diania Medvedích dní všetkých, ktorí si toto podujatia nechcú nechať ujsť.

„Aj počas tohto ročníku podujatia sme v úzkej komunikácii s mestskou ako aj dopravnou políciou, pripravené je aj dočasné dopravné značenie a v zálohe máme aj zmenu organizácie dopravy v Starom Smokovci. Zároveň sme pripravili niektoré dočasné parkovacie plochy, aby sme tak kapacitne vedeli aj túto časť akcie náležite vykryť. Prehľadná mapka organizácie dopravy a parkovacích plôch je pripravená a dostupná na webovej stránke www.regiontatry.sk," doplnila k Medvedím dňom na Hrebienku Andrea Žigová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM