Monika Vengrínová Rôzne

Tatry sú miestom, kde to žije: Tento rok je pripravených až 122 podujatí

Návštevníci Vysokých Tatier sa tento rok majú skutočne na čo tešiť. Počas celého roka ich čaká až 122 podujatí zameraných na tri okruhy, a to rodiny, kultúru a šport. Ich cieľom je prilákať čo najviac hostí a vytvoriť im atraktívny program.

Ilustračný obrázok k článku Tatry sú miestom, kde to žije: Tento rok je pripravených až 122 podujatí
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Uplynulú zimu najviac zaujali neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch, v lete by to mal byť už siedmy ročník „mega“ úspešného podujatia Medvedie dni, ale aj úplne nové podujatia, ktoré majú ukázať Tatry ako miesto, kde to žije celý rok. Čo sa týka noviniek, tešiť sa môžete na cyklomaratón určený širokej verejnosti, majstrovstvá Slovenska v Nordic walkingu, ktoré okrem profesionálov zaujmú aj „neprofi walkerov“, či na „Benátsku noc“ na Štrbskom Plese.

V Tatrách to žije počas celého roka a aj vďaka návštevnícky atraktívnym podujatiam patrili Vysoké Tatry túto zimu k málu destináciám, ktoré dokonca dokázali zvýšiť počet ubytovaných klientov. Tatrancom sa aj takto darí lákať klientov na pobyty.

„Potvrdilo sa nielen uplynulú zimu, že ľudia sa potrebujú baviť, že im treba robiť zaujímavý program. Už dávno nie je cestovný ruch len o peknej prírode, dobrej posteli v hoteli, či chutnej strave. Je o množstve dôležitých aj menej dôležitých drobností. Podujatia sa snažíme koncipovať tak, aby boli divácky príťažlivé, interaktívne a zameriavame ich primárne na rodiny, šport a kultúru“, povedal Ján Mokoš, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

Svoju srdcovku si nájde každý

122 podujatí čaká návštevníkov Tatier počas roka 2014. Časť z nich si užili už dovolenkári v zime. 54 z nich je kultúrnych, 36 je zameraných prioritne na rodinu s deťmi a 33 športových.

„Vďaka spolupráci samospráv aj podnikateľov v regióne sa nám podarilo dať dokopy všetky podujatia a komunikujeme ich spoločne. Sme regiónom s bohatou históriu turizmu, ale sme aj mladí a moderní. Tatry sú miestom, kde to žije, kde sa oplatí dovolenkovať, či ich navštíviť počas výletu. Bez ohľadu na to čomu dávate prednosť, v našom kalendári podujatí si nájde svoju srdcovku každý. Napríklad ja sa nesmierne teším na „Benátsku noc“ s nočným člnkovaním na Štrbskom plese, na lampióny, sviečky, vôňu grilovaných rýb, vínko, ale musím si ešte počkať do júla. Z tých skorších eventov spomeniem program na Deň detí a lákavý Night run“, povedala Lenka Maťašovská, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie CR Región Vysoké Tatry.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM