Peter Handzuš Iné športy

Ťažká makačka hasičov v Lučivnej: Útočili do kopca!

Lučivná je jednou z devätnástich obcí okresu Poprad, kde sa uskutočňujú každoročne hasičské súťaže. Z iniciatívy miestnych dobrovoľných hasičov sa v lyžiarskom areáli uskutočnil prvý ročník súťaže hasičských družstiev o Putovný pohár starostu obce L

V súťažnom zápolení – v hasičskom útoku do kopca, sa na štart postavilo 18 družstiev mužov a dorastencov, i osem družstiev žien a dorasteniek.

[blockquote]Výs­ledky: Muži

  1. Spišská Sobota II 17,37 s.
  2. Smižany 18,07 s.
  3. Vikartovce 18,57 s.

Ženy

  1. Vikartovce 23,80 s.
  2. Smižany 24,62 s.
  3. Stráže 25,08 s.[/bloc­kquote]

    „Bolo by dobre, ak by súťaž vydržala aspoň dvadsať rokov, tak ako súťaž mladých hasičov o Podtatranskú prúdničku, ktorej 20. ročník sa uskutočnil tento rok v Lučivnej,“ povedal starosta Stanislav Gavalier.

V Podtatranskej hasičskej lige v priebežnou poradí medzi mužmi vedú Smižany, druhé sú Kravany a tretia Štrba. Aj u žien sú najlepšie Smižany pred Šuňavou a Štrbou. Medzi dorastencami je prvá Štrba pred Šuňavou a Štôlou, u dorasteniek zase Šuňava pred Vikartovcami a Spišskou Sobotou.

Ďalšou súťažou, v poradí deviatou z dvadsiatich, ktorá je zaradená do seriálu Podtatranskej hasičskej ligy, je súťaž v Štrbe na futbalovom ihrisku v nedeľu 1.7.2012 o 9.00 ho­dine.

Poprad24/Ondrej Klimo Foto: Milan Šebest

hasici_lucivna
32
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM