Martin Sýkora Správy

Telefonisti za volantom: V priebehu dopoludnia ich boli na cestách stovky

S cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnostnú situáciu na cestách Prešovského kraja v stredu dopoludnia na cestách prešovského kraja vykonaná osobitná kontrola.

Ilustračný obrázok k článku Telefonisti za volantom: V priebehu dopoludnia ich boli na cestách stovky
Zdroj: TASR

Za volantom sa stále telefonuje

Telefonovanie za volantom patrí k slovenským, teda aj podtatranským cestám. Práve nedostatočné venovanie sa riadeniu a zníženie pozornosti spôsobilo mnoho nehôd, neraz tragických. V Prešovskom kraji sa dopravní policajti zamerali na tento šoférsky neduh.

„Akcia bola zameraná na kontrolu dodržiavania pravidiel cestnej premávky nemotorovými účastníkmi a na zabezpečenie dodržiavania zákazu používať telefónny prístroj okrem telefonovania s použitím systému „voľné ruky“ počas vedenia vozidla,“ informovala Jana Migaľová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Prešove.

Desiatky policajtov a stovky priestupkov

Do samotného výkonu bolo zaradených 119 policajtov (služby dopravnej polície, služby poriadkovej polície a služby železničnej polície). Počas jedného dopoludnia sa policajti dopracovali k zaujímavým číslam. „Zistených bolo celkovo 229 priestupkov, z ktorých bolo 199 vyriešených na mieste v blokovom konaní, 28 priestupkov bolo vyriešených napomenutím a 2 priestupky boli oznámené do správneho konania,“ dodala Migaľová.

Požitie alkoholu bolo zistené u jedného vodiča, v druhom prípade sa vodič odmietol podrobiť vyšetreniu na prítomnosť alkoholu v dychu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM