Martin Sýkora Správy

Telocvičňu na Francisciho dá mesto zbúrať: Rozhodli o tom poslanci

Telocvičňa dlhé desaťročia slúžila najmä mládeži. Už niekoľko rokov je však opustená a potrebovala veľkú rekonštrukciu, ktorej sa však nedočká.

Ilustračný obrázok k článku Telocvičňu na Francisciho dá mesto zbúrať: Rozhodli o tom poslanci
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Popradskí poslanci na zasadnutí mestského zastupiteľstva v stredu schválili asanáciu budovy telocvične na Francisciho ulici, ktorá je v havarijnom stave. Na februárovom zastupiteľstve bola na prenájom nehnuteľnosti vyhlásená súťaž, do ktorej sa však nikto nezapojil.

„Podľa statického posudku z roku 2014 je objekt v havarijnom stave a je veľká pravdepodobnosť poruchy na nosných konštrukciách, hlavne na konštrukcii stropu a rámu. Napriek tomu, že je objekt zabezpečený, nie je možné vylúčiť vniknutie cudzích osôb a tým aj riziko úrazu,“ uvádza sa v materiáloch mesta. Predbežné vyčíslenie nákladov na riešenie havarijného stavu telocvične bolo stanovené na 300.000 eur, pričom táto suma nezahŕňa výmenu palubovky. Preto sa mestskí poslanci rozhodli, že objekt bude vhodné asanovať.

„Nie je mojou prioritou, aby som búral budovy. Na druhej strane, keď získame finančné prostriedky z predaja tenisového areálu v mestskej časti Spišská Sobota, tak z nich vybudujeme športoviská na Základnej škole Komenského,“ uviedol popradský primátor Jozef Švagerko. Doplnil, že keď budovu asanujú, vznikne priestor, kde môže mesto naplánovať rôzne projekty. Poslanec Milan Baran zdôraznil, aby na území zbúranej telocvične vzniklo niečo, čo bude slúžiť ľuďom. Podľa neho by sa mohlo na tomto území vybudovať ihrisko pre deti alebo park pre dôchodcov. Poslanec Peter Brenišin jeho názor podporil. Poslankyňa Anna Schlosserová navrhuje na mieste asanovanej telocvičnej vybudovať kardiopark a ihrisko pre dospievajúcu mládež. „Len nie polyfunkčný dom. Toho sa občania obávajú,“ dodala Schlosserová.

Poslanci sa dohodli, že na októbrovom zasadnutí mestského zastupiteľstve rozhodnú, čo na mieste chátrajúcej telocvične postavia.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM