Martin Sýkora Iné športy

Tenisové osobnosti chcú obnoviť tradícu v Tatrách: Poslali otvorený list

V súvislosti s ukončeným 15. ročníkom tenisového turnaja Poprad-Tatry Challenger 2017 zverejnili slovenské tenisové osobnosti otvorený list!

Ilustračný obrázok k článku Tenisové osobnosti chcú obnoviť tradícu v Tatrách: Poslali otvorený list
Foto: Peter Handzuš

Otvorený list nám poslal Branislav Stankovič, ktorý v súvislosti s práve ukončeným 15. ročníkom tenisového turnaja Poprad-Tatry Challenger 2017 vyjadrili svoju podporu obnoveniu tenisovej tradície pod Tatrami a tiež vzniku špičkového tenisového podujatia v atraktívnom prostredí Tatranskej Lomnice.

„Zároveň si Vás dovoľujeme informovať, že aj na základe neho sme primátora mesta Vysoké Tatry požiadali o obnovenie diskusie na úrovni vedenia mesta a mestského zastupiteľstva o možnostiach realizácie nášho zámeru tenisových kurtov v Tatranskej Lomnici,“ uviedol Stankovič.

Tenis Kližan - Šproch
39
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Vážený pán primátor,
Vážení poslanci mestského zastupiteľstva mesta Vysoké Tatry,
Vážení obyvatelia Tatranskej Lomnice,

v mene organizátorov tenisového turnaja Poprad – Tatry Challenger 2017 a dolupodpísaných tenisových osobností Slovenska, sa na Vás obraciame so žiadosťou o prijatie tohto prestížneho športového podujatia do športového a spoločenského života najväčšej tatranskej osady – Tatranskej Lomnice. Máme za sebou už 15. ročník najväčšieho mužského antukového turnaja na Slovensku Poprad – Tatry Challenger 2017, ktorý sa stal jedným z najväčších tenisových sviatkov na Slovensku. Turnaj si postupne vybudoval reputáciu kvalitne obsadeného športového podujatia, ktoré obohacuje aj charitatívny rozmer. Vďaka výťažku zdražby osobných predmetov, ktoré nám každý rok venujú tenisové osobnosti, priniesol náš turnaj okrem športových zážitkov aj reálnu pomoc mnohým rodinám a ľuďom v núdzi v tatranskom a podtatranskom regióne.

Náš turnaj doteraz hostili mestá Poprad a Košice, za čo im patrí naša vďaka. Dnes, keď Poprad – Tatry Challenger z pohľadu obsadenia a kvality organizácie dosahuje špičkovú úroveň, by sme mu radi dodali punc jedinečnosti aj z pohľadu miesta konania. Preto chceme, aby sa tento tenis svetovej úrovne preniesol do jedného z najkrajších miest v Tatrách – pod Lomnický štít, do centra turistického diania, do Tatranskej Lomnice. Antukové tenisové kurty do horských stredísk patria, viacero úspešných príkladov možno nájsť napríklad vo francúzskych či švajčiarskych Alpách.

Tenis je krásny šport, ktorý má v našich veľhorách dlhoročnú tradíciu. Športoviská, na ktorých sa konajú seniorské tenisové turnaje, sú po zvyšnú časť roka zvyčajne k dispozícii mládežníckym turnajom, ale aj ako tréningové centrá či miesta pre rekreačný šport. A touto cestou by sme sa chceli uberať aj v Tatranskej Lomnici – novovybudované kurty by mali slúžiť čo najširšej verejnosti, ale aj domácim Lomničanom a návštevníkom Tatier počas celého roka.

Prekrásne prírodné prostredie v srdci Tatranskej Lomnice, podporené kvalitným zázemím a infraštruktúrou, by dodalo nášmu turnaju nezameniteľný charakter a atraktívnosť. A náš turnaj by sa zase mohol stať významnou súčasťou spoločenského života Tatranskej Lomnice a dôležitým bodom v kalendári tenisových priaznivcov z celého sveta.

Týmto Vás chceme požiadať, pomôžte nám vrátiť tenisovú tradíciu do Tatier a vytvorme v Tatranskej Lomnici športové podujatie, na ktoré budeme všetci spoločne hrdí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM