Martin Sýkora Správy

Tenisový areál vo Vysokých Tatrách: Radnica navrhla štyri lokality

V blízkosti areálu Jazierko v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách plánoval bývalý tenista Branislav Stankovič vybudovať tenisové kurty. Veci sa pohli vpred.

Ilustračný obrázok k článku Tenisový areál vo Vysokých Tatrách: Radnica navrhla štyri lokality
Foto: Peter Handzuš

Na primátora sa Stankovič obrátil i otvoreným listom, pod ktorý sa podpísali tenisti Daniela Hantuchová, Dominik Hrbatý či Miloš Mečíř. Podľa primátora Vysokých Tatier Jána Mokoša mesto má záujem o podporu všetkých projektov, ktoré môžu pomôcť ďalej rozvíjať jeho dobré meno a zároveň prispieť k rozvoju športových aktivít dostupných jeho obyvateľom.

Radnica navrhla alternatívne riešenie

„Ako vyplýva i z minuloročného posúdenia projektu, navrhovanú lokalitu nepovažujeme za vhodnú na tento účel. V snahe pomôcť a podporiť tento projekt, dovoľujeme navrhnúť alternatívne riešenie,“ uviedol Mokoš v liste, ktorý adresoval Stankovičovi. Podľa primátora sa v Tatranskej Lomnici nachádzajú ďalšie štyri lokality, ktoré by mohli na výstavbu tenisových kurtov vyhovovať. „Prvým je pozemok pod predajňou Sintra vo vlastníctve hotela Sasanka o výmere 12.094 metrov štvorcových (m2). Druhou možnosťou je pozemok vedľa futbalového ihriska vo vlastníctve Slovenskej republiky o výmere 9286 m2,“ povedal primátor. Ako tretie riešenie navrhol pozemok pod sedačkovou lanovkou v Tatranskej Lomnici vo vlastníctve spoločnosti Tatry mountain resorts (TMR) o výmere 8264 m2. Poslednou možnosťou je pozemok pod hotelom Morava vo vlastníctve Jednotného majetkového fondu zväzov odborových organizácií SR o výmere 2077 m2.

Zdroj: TASR

Hľadanie spoločného riešenia

Samospráva navrhuje v čo najkratšom období zorganizovať spoločné rokovania, nakoľko pozemky nie sú vo vlastníctve mesta.

„Predstavitelia mesta sú otvorení ďalšej spolupráci a preto ponúkame termín stretnutia na začiatku septembra. Verím, že spoločne nájdeme riešenie, ktoré bude vyhovovať mestu, jeho obyvateľom, ale aj projektu,“ doplnil Mokoš.

Stankovič chcel kurty vybudovať v blízkosti lokality Jazierko v Tatranskej Lomnici. V rámci tenisového areálu plánoval tri kurty a šatne. Podľa jeho slov by tenisové kurty mohli zdarma využívať obyvatelia Tatier, na jednom z nich by sa v budúcnosti mohlo počas zimnej prevádzky aj korčuľovať.

V Tatrách chce organizovať turnaj vyššej kategórie, tie menšie doteraz pripravoval v Košiciach a Poprade. Ako v minulosti priblížil, kurty chcel vybudovať v priestore medzi tromi parkoviskami, a to medzi parkoviskom na Jazierku, parkoviskom spoločnosti TMR, parkoviskom hotela Zora a zo štvrtej strany sa nachádza cesta. Podľa Stankoviča ide o znečistený a nevyužitý priestor.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM