Peter Handzuš Iné športy

Tešíte sa na Rallye Tatry? Bude už o tri týždne, aj s atraktívnym okruhom

Začali školské prázdniny, ľudia sa tešia na dovolenky, ale medzi nimi je i množstvo fanúšikov motoršportu, ktorí si svoj týždeň ničnerobenia na pláži presunuli na august kvôli blížiacemu sa 42. ročník legendárnej Rallye Tatry.

Ilustračný obrázok k článku Tešíte sa na Rallye Tatry? Bude už o tri týždne, aj s atraktívnym okruhom
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Obľúbené podujatie, ktoré začalo písať svoju históriu v roku 1969 sa bude konať 24. – 25. júla. Organizátori podujatia už zverejnili oficiálne dokumenty a spustili prihlasovanie posádok.

AOS klub Poprad v spolupráci s mestom Poprad a SAMŠ finišujú v príprave pretekov Rallye Tatry, ktoré sú zaradené do seriálu Majstrovstiev Slovenska v rally (MSR), Majstrovstiev Slovenska v rally historických automobilov, Slovenského rally pohára (SRP) a novej klasifikácie, tzv. Rally Legend. Ich súčasťou je aj Rallyškola a zároveň ide o národné podujatie s povolenou zahraničnou účasťou. Novinkou tohto ročníka je pohár Rallye Tatry pre najlepšieho českého jazdca. Na súťažné posádky v slovenskom šampionáte a rovnako tak aj v súťaži „Legiend“ čaká spolu sedem rýchlostných skúšok (RS) v dĺžke 87,4 km. V SRP je pre posádky pripravených 37,6 km „ostrých“ kilometrov v štyroch RS.

Bude aj atraktívny nočný mestský okruh

Jednoetapové preteky sú rozložené do dvoch dní. Slávnostný štart rely bude v piatok podvečer rovnako ako v minulom roku, na námestí sv. Egídia v Poprade. V ten istý deň bude tatranská rely pokračovať moderovaným, divácky veľmi atraktívnym, nie všetkými jazdcami obľúbeným, mestským okruhom. Štart spomínanej RS Poprad je naplánovaný na 22. hodinu. Diváci, ktorí si nájdu čas a prídu si pozrieť výkony súťažných dvojíc uvidia majstrovstvo pilotov, zdolávanie ostrých zákrut na „ručnej“ a samozrejme aj rozžeravené brzdové kotúče a šľahajúce plamene z výfukov rely špeciálov.

Preteky budú pokračovať v sobotu ráno. Štart prvého vozidla do RS Šuňava je naplánovaný na 8:40 h. Dĺžka rýchlostnej skúšky je 14,9 km. Po prejdení necelých 8 kilometrov sa vozidlá postavia na štart ďalšej RS Bystré, ktorá má dĺžku rovných 10 km.

Po absolvovaní troch prejazdov RS Šuňava a RS Bystré privítame prvé súťažné vozidlo MSR v cieľovej rampe presne o 16. hodine. Víťazné poháre v seriáli SRP si posádky prevezmú z rúk organizátorov v cieľovej rampe od 15.30 h.

Autogramiáda jazdcov a internetové hlasovanie

Sprievodnou akciou tatranskej rely bude moderovaná autogramiáda najlepších jazdcov, ktorá sa uskutoční v piatok pred slávnostným štartom v priestoroch ZOC MAX v Poprade. Po uzatvorení prihlasovania bude na oficiálnej stránke pretekov www.rallyetatry.sk spustené internetové hlasovanie o najsympatickejšiu posádku podujatia. Traja vyžrebovaní hlasujúci dostanú od organizátorov vecné ceny s motoristickou tematikou.

Upozornenie pre redaktorov, fotoreportérov a filmové štáby. Pre účasť na 42. ročníku Rallye Tatry je nutné akreditovať sa. Akreditačné pravidlá a akreditačný formulár nájdete na oficiálnej stránke podujatia v sekcii Press.

Slavomír Petrus
Tlačový tajomník
Rallye Tatry 2015
+421 905 703 296

V galérii si môžete pozrieť zábery z minulého ročníka Rallye Tatry.

41. ročník Rallye Tatry sa vydaril. Jazdci si užili zimu, hmlu aj slnko
1
Galéria
41. ročník Rallye Tatry sa vydaril. Jazdci si užili zimu, hmlu aj slnko
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM