Tlačové správy

Tip na knihu: Bridget Jonesová je späť. A opäť zbláznená do chlapa

Prešlo pätnásť rokov, dnes už má Bridget päťdesiatjeden rokov, sama vychováva dve deti, píše scenár a (zasa raz) sa všemožne pokúša nájsť si partnera.

Ilustračný obrázok k článku Tip na knihu: Bridget Jonesová je späť. A opäť zbláznená do chlapa
Zdroj: Webnoviny.sk

Už prvý román Helen Fieldingovej Denník Bridget Jonesovej, ktorý vyšiel v roku 1994, zaradil denník Guardian medzi desať najlepších románov 20. storočia a zarezonoval aj vo filmovom spracovaní v hlavných úlohách s Renée Zellwegerovou, Hughom Grantom a Colinom Firthom.

Bridget sa vracia v novom príbehu Bridget Jonesová – Zbláznená do chlapa a znova sa budete baviť a užívať si jej dobrodružstvá. Tentoraz jej víria v hlave napríklad otázky:
Je nesprávne klamať o svojom veku v online zoznamke?
Je nemorálne ísť ku kaderníčke, keď jedno z vašich detí má vši?
Tweetuje dalajláma osobne, alebo to zaňho robí nejaký asistent?
Keď sa s niekým vyspíte po dvoch stretnutiach a šiestich týždňoch strávených esemeskovaním, je to to isté, ako keď sa v časoch Jane Austenovej zosobášite po dvoch stretnutiach a šiestich mesiacoch strávených písaním listov? Čo urobíte, keď vaša priateľka oslavuje šesťdesiate narodeniny v ten istý deň, keď váš frajer slávi tridsiatku?


„Musí si s niekým užiť,“ vyhlásila odhodlane Talitha, odchlipla si z vodky martini a poobzerala sa po Shoreditch House, akoby hľadala vhodných kandidátov, čo ma trocha vydesilo.
Talitha, Tom a Jude sa občas stretávali a trvali na tom, aby som sa na spomínaných stretnutiach zúčastňovala aj ja. Vraj nech na chvíľu „vypadnem z domu“. Pripadala som si ako babička, ktorú ťahajú k moru na dovolenku.


V novinke Bridget Jonesová – Zbláznená do chlapa je to opäť „stará dobrá a neodolateľná“ Bridget. Uvažuje nielen o týchto otázkach, ale aj o iných dilemách modernej doby. Popritom tweetuje, esemeskuje a znovuobjavuje svoju sexualitu v životnej fáze, ktorú niektorí drzo nazývajú „stredným vekom“.

Tip na víkend: Bridget Jonesová je späť. Aj tentokrát úplne zbláznená do chlapa
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM