Monika Vengrínová Rôzne

Tipy od skúsených kaderníčiek z Popradu: Čo je tento rok in a ako budú vaše vlasy dobre vyzerať?

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. Ako ale vyzerať naozaj dobre a čo je tento rok v účesoch in? Spýtali sme sa priamo odborníčok v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Tipy od skúsených kaderníčiek z Popradu: Čo je tento rok in a ako budú vaše vlasy dobre vyzerať?
Zdroj: TASR

Kaderníčky Gabika a Janka zo salónu Martini v Poprade sú odborníčky na slovo vzaté. Opýtali sme sa ich, aké sú tohtoročné trendy a čo by poradili ženám, ktoré chcú vyzerať naozaj dobre.

Aké sú tohtoročné trendy?

„V roku 2015 budeme mať všetci inú farbu vlasov. Keďže tento rok bude všetko cool, medzi najlepšími účesmi nebude žiadna teplá červeň alebo chutný med, či karamelovo a čokoládovo hnedá. Hlavnými blond odtieňmi bude platinová a najtrendovejší melír bude vo farbách popolavej blond a popolavej hnedej,“ prezradila Gabika.

Podľa jej kolegyne Janky bude najtrendovejší odtieň sivej, mokrý vzhľad, krátky strih a zapletané účesy pre bežné nosenie. „Záleží však, čo je pre klientky vhodné, nie totiž všetko, čo je hitom sa aj ujme,“ doplnila Janka.

Tento rok sú opäť v móde chvosty a copy. „Extra dlhé „bublinkové“ copy sa už začali objavovať aj medzi účesmi na červenom koberci,“ povedala Gabika s tým, každý účes by však mal byť individuálne prispôsobený, nakoľko niektoré môžu vyzerať úžasne v časopise, ale to ešte neznamená, že by sme si mali zvoliť presne taký istý účes. „Časopis by mal slúžiť len ako inšpirácia pri výbere toho najvhodnejšieho účesu,“ myslí si Gabika.

Faktory pri výbere vhodného účesu

Janka je presvedčená o tom, že pri výbere vhodného účesu záleží na prostredí, v ktorom žena pracuje, podľa toho, aký je typ, akú má povahu a tiež hrá úlohu vek a postava. Pri farbe sa, podľa nej, určuje typ pokožky a farba očí.

„Zákazník a kaderník by mali mať rovnakú predstavu, aby výsledok vyzeral dobre a bola spokojnosť na obidvoch stranách. Zákazníčka môže mať nejakú predstavu o účese, doniesť si obrázok, ale my vždy radšej poradíme, či je to správny výber a či by zákazníčke sedel,“ uzavrela Janka.

Základné rady, keď chce žena dobre vyzerať

  • Pravidelné strihanie a farbenie vlasov
  • Používanie kvalitnej a vhodnej vlasovej kozmetiky podľa typu vlasov
  • Vhodné poradenstvo u vyškolenej kaderníčky
  • Pravidelná domáca úprava vlasov s použitím vhodnej vlasovej kozmetiky
  • Z času na čas uskutočniť zmenu strihu a farby – nebáť sa zmeny a určite si nechať poradiť od kaderníčky
  • Výber vhodnej farby vlasov
  • Prirodzený vzhľad a jednoduchosť
  • Výber vhodného strihu, ktorý je jednoducho upraviteľný
  • Ošetrenie a regenerácia vlasov, aby boli zdravé
  • Vhodná kozmetika

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM