Martin Sýkora Iné športy

TJ Mladosť Poprad v ústrety novému súťažnému roku: Džudisti doma i v Poľsku

Popradský džudistický klub TJ Mladosť sa stal víťazom uplynulého súťažného ročníka. V januári vykročili Popradčania do nového roka súťažami doma i v zahraničí.

Ilustračný obrázok k článku TJ Mladosť Poprad v ústrety novému súťažnému roku: Džudisti doma i v Poľsku
Zdroj: TJ Mladosť Poprad

Prvýkrát v dlhej histórii tohto športu v Poprade si v kategórii žiakov a žiačok prebrali džudisti z TJ Mladosť Poprad pohár pre víťazov ligy Východoslovenskej oblasti pre rok 2017.

V Bardejove jednoznačne

Popradčania by radi nadviazali na minulý úspešný rok a preto sa hneď zúčastnili novoročného turnaja, ktorý sa konal v Bardejove. „Pred začiatkom turnaja prebehlo vyhodnocovanie pretekárov a mladé pušky to očividne poriadne navnadilo do bojov. Podtatranskí džudo bojovníci nezaháľali a z celkového počtu 24 zúčastnených získali 22 medailí,“ informovala Anna Franická z TJ Mladosť Poprad. Zlato vybojovali Bukovič Peter, Dlugoš Adam, Gajan Lukáš, Gajan Viktor, Chalachan Denis, Kvasnica Martin, Maľáková Janka, Miško Richard, Novotná Radka a Poliaková Peťka. Striebro patrilo Cehulovi Patrikovi, Dlugošovi Matúšovi, Ďzadoňovi Nikitovi, Greňovi Tobiasovi, Gurovičovi Samovi a Mičovi Filipovi a bronzovú medailu si domov priniesli Džadoň Maksim, Grivalský Andrej, Hocko Damián, Iseni Remus, Lukáč Leo a Novotný Michal. Na 4. mieste sa umiestnil Khachiuri Saba . „Vyzdvihnúť by sme chceli prvé medailové umiestnenia a vyhraté zápasy nováčikov, ktorí napredujú míľovými krokmi,“ hodnotila svojich zverencov Franická.

TJ Mladosť Poprad - Bardejov a Bielsko-Biala 01/2018
19
Galéria
Zdroj: TJ Mladosť Poprad

V Poľsku v ústrety roku 2018

V nastolenom trende zahraničných súťaží sa tréner Franický spolu s užším výberom pretekárov zúčastnil na medzinárodnom turnaji v Poľskej republike v meste Bielsko-Biala. Konkurencia bola obrovská – 1 400 súťažiacich z Čiech, Ukrajiny, Poľska a Slovenska bojovalo do neskorého večera. No napriek tomu sa podtatranskí džudisti nenechali zahanbiť a zabezpečili Mladosti jednu striebornú medailu, ktorú vybojovala v kategórii najmladších súťažiacich Radka Novotná a tri bronzové medaily pridali úspešní a skúsení borci Tobias Greňa, Denis Chalachan a Riki Iseni.

„Hlavným výkonnostným cieľom je obhájiť prvé miesto na východe. Ďalej je to 5× umiestenie na Majstrovstvách Slovenska, čo nepovažujem za ťažkú métu pri momentálnych skúsenostiach a výkonnosti pretekárov,“ povedal o plánoch v roku 2018 tréner Franický. „Výkonnostné ciele sú nevyhnutné, aby deti mali motiváciu. Vnútorne ich to motivuje, keď sa im darí a donesú si nejakú medailu alebo ocenenie, no nie je to naším hlavným cieľom. To je, aby sa deti tešili z tréningu, z dobre odvedeného výkonu na tréningoch či súťažiach a hlavne zo športu a pohybu ako takého,“ doplnila Franická.

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM