Martin Sýkora Samospráva

To im ešte chýbalo: Vysokoškolské štúdium v Kežmarku je realitou

Poslanci mestského zastupiteľstva schválili prenájom priestorov bývalej Kežmarskej informačnej agentúry pre Vysokú školu ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave .

Ilustračný obrázok k článku To im ešte chýbalo: Vysokoškolské štúdium v Kežmarku je realitou
Zdroj: TASR

Mesto Kežmarok postupuje v napĺňaní memoranda, ktoré má do mesta priniesť vysokoškolské štúdium. „Pre ďalší rozvoj mesta je dôležité, aby sme v meste mali dostatok vzdelaných ľudí. Preto spoluprácu s vysokou školou vítam. Momentálne trpíme tým, že veľké mestá s vysokým školstvom z malých miest doslova vysávajú vysokoškolsky vzdelaných ľudí a tí nám chýbajú," uviedol primátor Ján Ferenčák. Študenti VŠEMvs sa môžu v rámci študijných programov užšie špecializovať napríklad na digitálny marketing, personálny manažment a ľudské zdroje, či manažment start – upov.

„Pozorne sledujeme vývoj na trhu práce a vnímame prirodzený dopyt digitálne zručných zamestnancov vo vybraných profesiách. Aj preto sme sa rozhodli reagovať na požiadavky trhu rozšírením ponuky v rámci študijných programov," povedala rektorka VŠEMvs Viera Cibáková.

V rámci štúdia ekonómie a manažmentu verejných služieb sa študenti môžu profilovať na oblasť zdravotníctva, vzdelávania či cestového ruchu. Vysoká škola bude vychovávať aj nových odborníkov na oblasť verejného obstarávania, financovania verejných projektov či digitalizáciu verejnej správy. VŠEMvs v novom akademickom roku 2018/2019 ponúka aj štúdium v anglickom jazyku v akreditovaných študijných programoch.

Foto: Ilustračné

Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM