Martin Sýkora Krimi

To snáď ani nie je človek! Polícia objasnila lúpežné prepadnutia dvoch žien

Ľudský hyenizmus nemá hraníc. Popradskí policajti zadržali muža podozrivého z lúpežného prepadnutia 93-ročnej ženy a 33-ročnej ženy na invalidnom vozíku.

Ilustračný obrázok k článku To snáď ani nie je človek! Polícia objasnila lúpežné prepadnutia dvoch žien
Zdroj: TASR

Zvrátenosť a absolútna absencia ľudskosti – jav, ktorý sa v spoločnosti vyskytuje čoraz častejšie. Svedčí o tom aj výsledok vyšetrovania popradských policajtov, ktorý zadržali podozrivého z trestného činu, uskutočneného začiatkom roka.

Najprv okradol babičku

„Na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania popradský vyšetrovateľ vzniesol dnes (18.1.2017) obvinenie 41-ročnému mužovi z obce Krížová Ves, okr. Kežmarok, pre zločiny lúpeže a porušovania domovej slobody,“ informoval Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Obe lúpeže sa odohrali v prvý januárový týždeň tohto roku v Poprade. K prvej došlo 3.1.2017 v po­poludňajších hodinách. Po zámienkou poskytnutia vody obvinený vošiel do bytu 93-ročnej Popradčanky. Za použitia násilia jej mal následne zobrať z ruky dva prstene a z bytu doklady a 10 eur. Škoda spôsobená prepadnutej žene bola predbežne vyčíslená na 400 eur.

„Trúfol“ si aj na ženu na vozíčku

Druhá lúpež sa stala 6.1.2017, taktiež v popoludňajších hodinách. Obvinený zazvonil na dvere 33-ročnej invalidnej dôchodkyni na vozíku a pod zámienkou poskytnutia vody na zapitie liekov ju prehovoril, aby mu otvorila dvere. „Následne sa mal násilím vtlačiť do bytu pričom došlo k vzájomnému zápasu, počas ktorého zhodil ženu z invalidného vozíka. Z bytu mal následne zobrať čiernu tašku s dokladmi, peniazmi a mobilným telefónom,“ opísal udalosti Džobanik.

Spôsobená škoda bola predbežne vyčíslená na 60 eur. Obvinený muž bol vyšetrovateľom zadržaný a v súčasnej dobe sa vykonávajú ďalšie potrebné procesné úkony. V prípade dokázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody až na 12 rokov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM