Peter Handzuš Šport

To tu ešte nebolo! V Poprade sa predstavia najlepší boxeristi ťažkých váh

V Poprade, v športovej hale Aréna, sa v polovici októbra stretnú profesionálni boxeristi na jednom z ôsmych turnajov v Európe. V predzápasoch sa predstavia aj popradskí borci.

Ilustračný obrázok k článku To tu ešte nebolo! V Poprade sa predstavia najlepší boxeristi ťažkých váh
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Športový klub Kickbox Muay-thai S.T.S. Poprad dostal jedinečnú možnosť zorganizovať toto podujatie s názvom Bigger's Better (najlepší z najlepších). Ide o turnaj v profesionálnom boxe ťažkých váh, podľa pyramídového systému. Turnaja sa zúčastní šesť vybraných boxerov z celej Európy a dvaja Slováci.

Domácich priaznivcov dozaista poteší fakt, že o titul majstra sveta v kickboxe organizácie WKN (World kickboxing network) bude boxovať Pavol Garaj proti Francúzovi Stevemu Valenteovi. Zápas o majstra sveta v kickboxe sa uskutoční pred finálovým zápasom pyramídy v boxe.

V predzápasoch sa predstavia Popradčania

Aj predzápasy v profi kickboxe budú mať popradskú príchuť. V každom zo štyroch predzápasov sa predstaví jeden z členov popradského klubu Muay-thai S.T.S. Ide o borcov, ktorí už majú za sebou niekoľko zápasov v profi ringu a na konte aj veľa úspešných vystúpení na majstrovstvách Slovenska či Európy v kickboxe alebo thajskom boxe.

Podujatie sa uskutoční v športovej hale Aréna Poprad 18. októbra 2013 so začiatkom o 19. hodine. Ako prvé prídu na rad predzápasy v kickboxe ktoré obstarajú domáci borci: Maroš Pačan, thajský box, kat. do 66 kg, Denis Kušmírek, K-1 do 86 kg, Denis Lamanec, K-1 do 75 kg a Samuel Hadzima, K-1 do 63,5 kg. Svojich súperov v tejto chvíli ešte nepoznajú.

Pavol Garaj zabojuje o opasok majstra sveta

Od 20. hodiny sú na programe štyri štvrťfinálové zápasy v profesionálnom boxe ťažkých váh. Po nich budú nasledovať dva semifinálové súboje. Ďalej bude večer plný úderov a emócií pokračovať už spomínaným zápasom o profesionálneho majstra sveta v kickboxe svetovej federácie WKN medzi Pavlom Garajom a Stevem Valenteom. Po ňom diváci uvidia vyvrcholenie večera – finálový súboj Biggers Better, aj keď priaznivci Pavla Garaja by mohli namietať, že ten ich vrchol večera bude zápas o majstra sveta v kickboxe.

V pyramíde aj dvaja Slováci

A tu sú mená statočných mužov, ktorí sa postavia do ringu v pyramíde: Tomáš Možný (Slovensko – Poprad), Lukáš Horák (Slovensko), Roman Kracík (Česko), Marc Adrian (Rumunsko), Oguz Ovguer (Nemecko), Ivica Perkovič (Chorvátsko), P. Proszek (Poľsko), meno rakúskeho borca ešte nie je známe. Kto proti komu nastúpi, sa borci dozvedia až tesne pred turnajom. Víťaz pyramídy si odnesie odmenu 15 tisíc amerických dolárov.

Celú akciu bude v priamom prenose vysielať aj televízna stanica Eurosport v celej Európe, Ázii a Severnej Amerike.

To tu ešte nebolo! V Poprade sa predstavia najlepší boxeristi ťažkých váh
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM